Kakvu tajnu kriju letovi aviona Vlade RS-a za London? / Obavljeni su u vrijeme jedne od najvećih prevara, neko će na RS-u zaraditi 70 miliona

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, izjavio je kako su funkcioneri SNSD-a “umiješani u brojne malverzacije sa pojedincima i firmama iz Velike Britanije i sada, po principu drž’te lopova pokušavaju skinuti odgovornost sa sebe”.

On tvrdi kako je avion Vlade RS-a, u periodu kada se manji bh. entitet zadužio na londonskoj berzi, nekoliko puta letio prema Velikoj Britaniji.

– Jedna od najvećih prevara je famozno zaduženje na londonskoj berzi, gdje još uvijek nismo čuli od Željke Cvijanović i Milorada Dodika ko su misteriozni kupci obveznica Republike Srpske i ko će na RS-u zaraditi 70 miliona eura. Zato je važno da dobijemo i odgovor na pitanje zašto je u to vrijeme avion Vlade Republike Srpske u više navrata letio na aerodrom Bigging Hill, 25 kilometara od Londona i koga je prevozio, što sam danas, u formi poslaničkog pitanja, pitao predsjednika Vlade Republike Srpske, rekao je Crnadak.

Potpredsjednik PDP-a ističe kako premijer RS-a Radovan Višković sada ima šansu da pokaže kako je uz svoj narod, i to na način da objavi podatke o letovima na aerodrom Bigging Hill.

– Iako je premijer Radovan Višković u posljednje vrijeme stao u zaštitu sumnjivih radnji, sakrivajući od javnosti stvari poput spiska korona nabavki i ugovora za autoput Banja Luka-Prijedor, ovo mu je šansa da objavi podatke o letovima za Bigging Hill i pokaže da će ipak stati uz svoj narod, a ne uz lopovluk i korupciju, kazao je on.

U zaključku svog obraćanja, Crnadak je poručio kako će nakon Općih izbora početi proces otkrivanja sistematskog i organizovanog pljačkanja RS-a.

– Narod RS-a želi pravdu i zato nakon 2. oktobra počinje potpuno razotkrivanje sistematskog i organizovanog pljačkanja Republike Srpske i vraćanje opljačkanog novca u narodni budžet. Svako ko je imao nečasnu ulogu treba da bude zabrinut, jer nova vlast neće praviti compromise sa kriminalcima i banditima, a jedini partner će nam biti narod, zaključuje Crnadak.

Oslobođenje