Portal 072info

Kalušić: Nećemo igrati prvi dio bh. prvenstva

Ženski košarkaški klub Čelik nije promijenio stav kada je u pitanju nastup ekipe u prvom dijelu prvenstva.

Zenički klub kritizirao je odluku saveza da prvi dio prvenstva igraju i ekipe koje nastupaju u regionalnom takmičenju, navodeći da je odluka zakasnjela zbog čega nisu u mogućnosti da igraju u toj fazi takmičenja. Stoga ni u subotu neće izaći na parket, kada bi trebale igrati meč prvog kola prvenstva Bosne i Hercegovine  protiv Brčanke.

– Mi smo jasno objasnili da zbog niza propusta i nelogičnosti u radu kancelarije Saveza nemamo uslove da igramo Ligu koja je napravljena navrat-nanos. Nemamo sredstva za igranje Lige, s obzirom na to da nismo na vrijeme obaviješteni, a nemamo ni dovoljan broj igračica da igramo u dva takmičenja. Nas su samo sat prije žrebanja parova obavijestili da ćemo, kao i Play Off, igrati domaću Ligu u prvom dijelu. Kada bi se sada uključili u prvi dio takmičenja trebaju nam sredstva i najmanje još tri igračice za odigravanje 32 utakmice. Da su nas na vrijeme obavijestili iz Saveza sve bi bilo u redu, a ovako sve je samovolja kancelarije Saveza. Ponovno ističem da nemamo uslove igrati u prvom dijelu Lige, i oni što prave odluke samovoljno, a ne u skladu s pravilnicima Saveza rade protiv bosanskohercegovačke košarke – rekao je za Fenu klupski menadžer Arnel Kalušić.

U ŽKK Čelik, kako navode, još nisu dobili niti odgovor na dopis s reakcijom na odluke, koji su poslali u kancelariju Košarkaškog saveza BiH.

Fena

Podijelite članak