Kamera zamijenila registarsku oznaku kombija s majicom pješakinje

kazna vb 1

U mnogim državama dobri stari policijski posao preuzela je umjetna inteligencija, a njen problem je da stvari gleda površno.

David Kinght iz Dorkinga u engleskom Surreyu dobio je kaznu od 60 funti (oko 140 KM) jer je, 200 km dalje, u Bathu vozio saobraćajnom trakom za autobuse. Problem je što Knight u to vrijeme nije bio u Bathu, a još veći problem je što na slici s dokazom prekršajne radnje nije njegov kombi nego gospođa koja šeta saobraćajnom trakom za autobuse. Šta se dogodilo?

Žena koja hoda cestom nosi majicu s natpisom KNITTER, a Knight ima registraciju s natpisom KN19TER, koja je izvedenica njegovog prezimena. Softver saobraćajne kamere je zabunom povezao natpis s majice s registarskom oznakom Knightova automobila, prenosi Revija HAK. https://b5142e7ff00f51e19c70b61c21161fa4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Niko, pritom, nije pogledao fotografiju prije nego što je vozaču poslano pismo s kaznom. Na sreću, nakon pritužbe, policija je ukinula kaznu Knightu.

Prethodni članakAlbanija bi sljedeće godine mogla lansirati satelit u svemir
Sljedeći članakSidran: “Odlučio sam da na Facebooku ovo kačim barem tri puta mjesečno”