Kamiondžije mekog srca isporučuju paketiće mališanima (VIDEO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Kad se male ruke slože, sve se može.

Istina, njihove ruke nisu baš male, jer treba snage držati u rukama volan kamiona teškog po nekoliko tona, ali su im srca zlatna, i zbog njih, djeca iz Borče i više mjesta u Vojvodini su juče dobila novogodišnje paketiće.

Za ovaj predivan gest, zasluženi su članovi udruženja “Drug sa druma”, kamiondžija koji nedjelje i mjesece provode na putu, daleko od svojih domova i porodica, a koje već unazad nekoliko godina donose praznični duh u domove velikog broja mališana.

Još od serije “Kamiondžije”, gdje su predstavljeni kroz lik Paje i Jareta, drumski gorštaci koji hljeb sa sedam kora zarađuju na točkovima, važe za grubijane mekog srca. Da im je srce zaista meko i plemenito, pravi su primjer ljudine okupljene oko organizacije “Drug na drumu”, u kojoj se udruženi, kroz brojne humanitarne akcije, bore za osmijeh djece.

Petar Vidović jedan od osnivača organizacije, uspio je da animira i poveže kolege s druma, pa i sve one dobre volje, te su pored istovara i utovara, humanitarne akcije postale dio svakodnevice nekoliko stotina kamiondžija.

Udruženje „Drug sa druma“ danas broji oko 260 članova vozača i prevoznika. Za veliku Novogodišnju akciju pripremljeno je oko 650 paketića.

Veseli karavan je krenuo prije nekoliko dana i do sada, kako je Petar rekao za Blic, sem u Borči, u Bečeju ih je 24.12. dočekalo je preko 1.500 mališana koji su imali priliku da po prvi put u životu, zavire u kabine raznih drumskih krstarica.

Primarna ideja udruženja je bila da isporuči paketiće na adrese djece njihovih kolega koji su izgubili živote, ali i one koje je bolest otrgla od volana. Međutim kroz akciju, kao uostalom i pređašnjih puta, našlo se mjesta i za drugu djecu.

Kada su se kamioni pojavili u Bečeju, Petar nije mogao da sakrije oduševljenje dočekom.

“Toliko je ljudi bilo, da nisam mogao da vjerujem svojim očima. Jako lijepo, jako dirljivo i srdačno. Bila je ovo prilika da pokažemo najmlađima kako izgledaju naši kamioni iznutra, pošto su im spolja gledano, bili kao jelke”, kaže on kroz osmijeh za Blic.

U Borči su Djeda Mraza za volanom dočekani takođe sa velikim oduševljenjem, o čemu najbolje govori snimak okačen na Instagram stranici “Serbia Live Beograd”.

Djeda Mraza je sačekala majka s djetetom koje nije krilo iznenađenje poklonom.

Blic