Portal 072info

Kampanja #TvojGlasJeBitan: Trud se isplatio, pozdravljamo promjene

o 10
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan uputila je čestitke svim novoizabranim načelnicima/gradonačelnicima i vijećnicima/odbornicima, naročito novoizabranim mladim političarima od kojih, kako kažu, imaju velika očekivanja.

Iz kampanje #TvojGlasJeBitan kažu da su očekivali veću izlaznosti, ali opet da razumiju da je pandemija odigrala svoju ulogu u svemu ovome i da je postojala jedna vrsta ustručavanja od glasanja upravo iz ovoga razloga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Iz kampanje pozdravljaju odluke građana određenih lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine o želji za promjenom.

– Iako možemo da primjetimo manju izlaznost građana širom BiH, što vjerujemo da je prouzrokovano pandemijom, smatramo da smo uspjeli u našoj misiji da popularizujemo politiku među mladim ljudima, ali i zainteresujemo ih za povećano učestvovanje u izbornom procesu. Naročito nas raduje da mnogi naši simpatizeri i osobe koje su prošle naše edukacije su glasale ove godine prvi put – ističe koordinator kampanje Nermin Topovčić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan nastala kao svojevrsna reakcija na rezultate izbrora iz 2018. godine koja djeluje aktivno širom Bosne i Hercegovine.

Tokom deset mjeseci su okupili mlade ljude iz 50 lokalnih zajednica širom BiH i s njima radili na aktivnostima koje su vezane za važnost glasa, edukaciju mladih o nadležnostima lokalne samouprave, medijskoj i političkoj pismenosti za koje smatraju da su jako niske u BiH, simulirali izbore sa srednjoškolcima, također i nastojali pomoći mladima na jedan interaktivan način da znaju izabrati predstavnike na lokalnom nivou tj. da biraju kvalitet, program i konkretne planove za rješavanje pitanja do kojih je njima stalo, saopćeno je iz kampanje #TvojGlasJeBitan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Čestitamo mladim kandidatima kojih je ove godine bilo ponajviše na izbornim listima i želimo im svu sreću pri implementaciji planova i programa. Djelovanje kampanje #TvojGlasJeBitan nastavlja se i nakon izbora, tako da će mladi iz ove kampanje nastaviti svoje edukacije a i druge aktivnosti u Mostaru – poručili su.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME