Kandidat koji je na izborima osvojio čak 50.000 glasova

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Među više od 30.000 kandidatkinja i kandidata koji su učestvovali na jučer održanim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, jedno ime posebno se izdvojilo.

Što zbog Izbornog zakona, što zbog povjerenja u kojem, očito, uživa, Igor Radojičić je u trci za gradonačelnika Banjaluke osvojio čak 50.398 glasova što je bez konkurencije, najveći broj zabilježen od svih kandidata u svim bh. općinama i gradovima.

Dragan Čavić iz Saveza za promjene kao njegov najozbiljniji konkurent je, primjerice, osvojio također respektabilnih, ali nedovoljnih 35.278 glasova.

Radojičić je, podsjećamo, dva puta biran za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. U medijima se u više navrata potencirao njegov navodni sukob s predsjednikom RS-a i stranačkim šefom Miloradom Dodikom, ali takve informacije nikada nisu potvrđene.

Rođen je 1966. godine u Banjaluci. Politički put započeo je 1988. godine kao član Predsjedništva Saveza socijalističke omladine BiH. Na čelu grada Banjaluke provest će predstojeće četiri godine.

GODISNJICA
MARKETING