Kandidat na lokalnim izborima u Srbiji obećava “uvoz” žena iz Kazahstana

Advokat Danilo Lukić sa Grupom građana “Za bolju opštinu Plandište”, na lokalnim izborima u toj vojvođanskoj opštini, pored industrijske zone i besplatnih udžbenika, svojim sugrađanima obećava da će, kao predsjednik opštine, da im nađe i supruge.

“Ja se bavim advokaturom, pa svi momci dolaze kod mene i žale se da nema djevojaka. Ja im kažem da ćemo, ako oni ne mogu da se ožene, da uzmemo jedno dva autobusa i dovedemo bar sto žena iz Belorusije. I, eto, za sedam godina nama tri nova školska odjeljenja“, kaže Lukić.

Međutim, da mlade “iz uvoza” nisu samo stvar humora, Lukić je potvrdio i na svom predizbornom plakatu, gdje je najavio osnivanje posebnog budžeta za ovakve projekte.

“Kao predsjednik opštine dajem riječ da ću se boriti za osnivanje posebnog opštinskog fonda za podsticanje nataliteta u opštini i organizovati dolazak djevojaka iz Belorusije i Kazahstana za naše neženje”, kaže Lukić. Na pitanje zašto je izabrao baš ove dvije zemlje, Lukić je za Nova.rs pojasnio da te države nisu članice Evropske unije.

Da je Plandište zaista u problemu sa odlaskom mladih potvrđuje, kako kaže Lukić, i sam birački spisak.

“Na spisku nas ima 9.024, a tolko nema ni stanovnika. Mađari su uzeli mađarske pasoše, u dva sela smo imali Slovaka, oni su svi otišli u Slovačku. Upravo je u tome poenta. Da su otvorili tu Industrijsku zonu, dali ljudima plate po 500 eura, svi bi ostali, niko ne bi išao”, kaže Lukić, napominjući da je plan njegove Grupe građana upravo i u tome da zadrže ljude u Plandištu, kao i da se poljoprivredno zemljište vrati paorima, “a ne tajkunima”.

Mada njegov program, također, nudi i pomoć porodicama sa više djece kroz besplatne udženike i vrtić, prijevoz za učenike i pomoć studentima, Lukić ipak nije želio da pogađa koliko je svojih sugrađana uspio njime da animira.

Prethodni članakSedam stvari koje se žene srame priznati, a ne bi trebale uopšte brinuti o njima
Sljedeći članakPala zločinačka organizacija koja je švercala automobile u Hrvatskoj i BiH