Portal 072info

Kandidati Nezavisnog bloka se odriču 20 posto od primanja u korist stranačkog Fonda

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Fond solidarnosti će ova sredstava koristiti za stipendiranje studenata, za finansiranje naučnih projekata, kao podršku sportistima i kulturnim radnicima, te u humanitarnim aktivnostima.

Predsjedništvo NB-a je konstatovalo da su 87 posto kandidata na ovjerenim listama Nezavisnog bloka novi ljudi u politici, te da na svim nivoima vlasti NB ima dokazane stručnjake, ugledne ljude i mlade koji dosada nisu imali priliku da pokažu šta znaju i mogu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

”Stranke se većinom deklarativno zalažu da se smanje ogromne plate izabranih zvaničnika. Međutim, kada to treba sprovesti u djelo, uvijek se nađu izgovori i to ostane mrtvo slovo na papiru i lažno obećanje. Mi nećemo čekati da neko mijenja zakon, da se građani opet varaju, nego ćemo svojim primjerom pokazati da se to može uraditi bez demagogije – svi naši kandidati su potpisali izjave da se odriču 20 posto njihovih primanja u korist Fonda solidarnosti i Nezavisni blok želi djelima pokazati da su promjene i pristup u politici mogući”, rekao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

On je kazao da će taj fond služiti mladim, talentiranim ljudima, naučnicima, sportistima, kao i ljudima koji imaju potrebu za liječenjem i sl.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ovo je samo jedna u nizu mjera kojima želimo pokazati drugačiji odnos prema narodu i vratiti mu povjerenje u institucije i ljude koji ih predstavljaju u parlamentima i vladama”, izjavio je Senad Šepić.

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME