Kanton koji je prvi zabranio svadbe i rad noćnih klubova

5E1318B0 B8ED 48D9 8540 F55F843D5B55
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu 10 Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih donio je novu Naredbu kojom se zabranjuje održavanje svadbi i svih drugih proslava kao i rad disko klubova.

Zabranjuje se okupljanje više od 5 osoba na svim otvorenim i poluzatvorenim površinama na području Kantona 10, osim za sahrane, gdje je dozvoljeno prisustvo najužem krugu obitelji, ali ne više od 30 osoba. Isto tako zabranjuje se izražavanje sućuti osobno po kućama.

ČITAJ JOŠ:  Zašto ljekari ne znaju: Teški pacijenti iz FBiH svoje liječenje mogu obaviti u Turskoj

Za nepoštivanje ove Naredbe predviđene su novčane kazna, a za njenu provedbu zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove Kantona 10. Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 22. augusta 2020. godine s rokom važenja od 14 dana.

Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 i dalje apelira na sve građane da se pridržavaju svih naredbi i preporuka kako bi se spriječilo daljnjeg širenja koronavirusa.

Naredbu možete preuzeti OVDJE

ČITAJ JOŠ:  TRADICIJA KOJA TRAJE 22 GODINE: U Zenici obilježena 1437. Hidžretska godina (FOTO)

N1

GODISNJICA
MARKETING