Portal 072info

Kantonalna bolnica Zenica traži partnera u realizaciji projekta Interventna kardiologija

Kantonalna bolnica Zenica objavila je javni poziv za dostavu ponuda za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta Interventna kardiologija.

Projekat se planira sprovoditi u četiri faze. Prva faza obuhvata kapitalno ulaganje u zgradu, medicinsku opremu i zaposlene u svrhu osiguranja 24-satnog prioritetnog pružanja usluga osiguranicima i pacijentima sa područja Zeničko-dobojskog kantona iz oblasti interventne kardiologije i gastroenterologije(ERCP). Planirani početak pružanja usluga je prvi kvartal 2020. godine.

Druga, treća i četvra faza obuhvataju dodatno ulaganje u medicinsku opremu i zaposlene u svrhu omogućavanja pružanja usluga osiguranicima i pacijentima izvan područja Zeničko-dobojskog kantona. Planirani početak pružanja usluga je nakon 2022. godine.

Namjera KBZ-a je da ovim projektom proširi obim usluge iz svoje nadležnosti za područje ZDK u cilju poboljšanja kvaliteta života pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih bolesti.

Kako je predviđeno tenderom ugovor o javno-privatnom partnerstvu traje maksimalno 27 godina, počev od dobijanja odobrenja za pružanje zdravstvenih usluga.

Rok za dostavu ponuda je 15. oktobar 2018. godine.

Više informacija OVDJE.

Akta.ba

Podijelite članak