Kantonalna bolnica Zenica u novu godinu ulazi bez gubitaka

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kantonalna bolnica Zenica u narednoj godini očekuje da ostvari poslovanje bez gubitaka, nakon uspješno saniranih višegodišnjih milionskih dugovanja.

Osim stabilne finansijske situacije u Bolnici su funkcionalni svi ključni dijagnostički aparati, a otklonjeni su i ranije prisutni problemi oko održavanja i servisiranja medicinske opreme.

– Bolnica je u posljednja dva mjeseca poslovala bez gubitaka i taj trend bi trebao biti nastavljen i u narednoj godini, koja bi trebala da donese i mogućnost za racionalno zapošljavanje kvalitetnog medicinskog kadra – kazao je direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac.

ČITAJ JOŠ:  U BiH korupcija i "kupovina" svećenika koče pomirenje

Uz velike napore, i uz pomoć Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, zenička bolnica je ove godine usmjerila sva namjenska sredstva u sanaciju objekata, nabavku i održavanje opreme, zatim nabavku rezervnih dijelova, a dio sredstava je usmjerila za izmirenje velikih dugovanja, koja su prijetila da se na duži period blokira račun ove javne medicinske ustanove. Ovakav način rada pokazao se svrsishodnim i Kantonalna bolnica Zenica je zabilježila rad s povećanim brojem pacijenata, dok je broj bolničkih pregleda bio veći za šest posto, a broj operativnih intervencija veći za osam posto.

ČITAJ JOŠ:  Rijad Konjhodžić: Uskoro bismo trebali vidjeti popuštanje mjera

U narednu poslovnu godinu zaposleni u zeničkoj Kantonalnoj bolnici, nakon sanacije finansijskog stanja i saniranja medicinske opreme, očekuju da se završe i sve aktivnosti vezane za potpisivanje novog granskog ugovora sa dvije reprezentativne sindikalne bolničke organizacije, nakon čega bi oko 1.670 zaposlenih svoje radne obaveze izvršavali bez protesta, koji su zabilježeni u 2016. godini.

GODISNJICA
MARKETING