KAO ŠEF: Škorpion manipulira, Lav žudi za moći, Bik je strog

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Dok Ribe kao šefovi imaju problema s raspodjelom novca, Škorpion i Djevica će najlakše ”preveslati” zaposlenike, Ovan je usmjeren na cilj, a Rak je nabolji.

Ovan
Ovan ima crtu vođe u sebi i lako predstavlja autoritet. Vrlina mu je dinamičnost, elan i kreativnost, no problem često predstavlja njegova tvrdoglavost, promjene raspoloženja i razdražljivost. Pripadnici ovog znaka u svojim zahtjevima su vrlo jasni, a iako potiču zaposlenike da daju najbolje od sebe, svojim nepromišljenim izjavama ih mogu poniziti i povrijediti. Za one koji su im slični su odlični šefovi, no nešto povučenijim radnicima oni su noćna mora.

.Bik
Bika se doživljava kao vrlo strogog šefa koji jasno ističe svoju nadređenu ulogu, no on to ne radi iz snobizma, već zato što uistinu vjeruje u hijerarhiju. Preziru neradnike, no cijenit će “mangupe” na poslu koji se znaju zafrkavati, sve dok oni imaju dobre ideje i obavljaju ono za što su plaćeni. Vrline su im stabilnost, predvidljiva očekivanja i briga za radnike, a mane nefleksibilnost te uvjerenje kako oni sve znaju najbolje.

Blizanci
Pripadnici ovog znaka su kao šefovi jako loše organizirani, premda vrlo sposobni. Oni zapravo ne vole svoju ulogu vođe jer im se ne sviđa činjenica da imaju toliku odgovornost. S radnicima će često uspostaviti bliske odnose i pozivati ih na piće nakon posla, no one koji im se ne svide na prvu lako mogu zlostavljati pasivnom agresijom. Vrlina im je što vole dinamiku, cijene nove ideje i uvijek su spremni na razgovor, a mane rastresenost, nervoza i površnost.

Rak
Kao šef, pripadnik ovog znaka često je omiljeni u svom radnom kolektivu, što je poprilično neobično za nadređenog. Oni ne vole konflikte i sve se trude riješiti na miran način, a ponekad će i zbog toga odraditi posao zaposlenika, što bi oni mogli iskorištavati. Žele biti prijatelji s radnicima, pa i slušati njihove probleme… Vrlina im je što su jednostavni i miroljubivi, a mana što su naivni i lako upadaju u zavrzlame.

Lav
Lav od samog početka zaposlenja teži šefovskoj poziciji, a na tom se putu služi raznim lukavstvima poput zbližavanja s ljudima za koje zna da će mu koristiti i sličnim taktikama. Kao šefovi se trude biti pravedni i boriti za svoje radnike, koje će pomno birati i nemilosrdno obučavati. Cijene trud i marljivost, no postaju zli ako se osjećaju ugroženo – prezentirat će tuđe ideje kao svoje da bi dobili zasluge. Mana im je želja za moći, a vrlina pronicljivost i borba za radnika.

Djevica
Djevice su kao šefovi usmjereni na rezultat i trude se ne unositi previše osobnih emocija u stav prema zaposlenicima. Mogu biti s radnikom u dobrim odnosima, no to ne znači da se neće okomiti na njega ako ne napravi posao kako su zamislili. Iskreni su do mjere da su netaktični, a pod stalnim su osjećajem da ih njihova okolina trača. Vrlina im je predanost radu i praktičnost, a mana nesimpatičnost i nedostatak empatije.

Vaga
Kao šefovima, Vagama je jako stalo do toga da ih njihovi zaposlenici kao i nadređeni vole, a više vremena provode izgrađujući svoj imidž nego rješavajući probleme. Trude se biti korektni i pravedni, i to im većinu vremena uspijeva – sve dok ih ne izludi radnik koji ne shvaća što mu žele reći i tada mogu poludjeti na njega. Posao shvaćaju osobno i često rade od kuće, a to očekuju i od zaposlenika. Vrline su im karizmatičnost i simpatičnost, a mana to što su često naporni.

Škorpion
Škorpion je kao šef najčešće ozbiljan, nastupa dominantno premda se trudi izgledati prijateljski prema zaposleniku. Postavljaju iznimno visoke standarde i očekuju da ih se bez poteškoća ispune, mada ni sami ne shvaćaju obujam posla koji zadaju. Muljanje kod njih ne prolazi, a teško se opuštaju sa zaposlenicima čak i kad posao prođe. Oni kao da rade za tvrtku, a ne za sebe, pa nagrađuju zaposlenike iznimno rijetko. Vrlina im je što su dobronamjerni, a mana nerealnost, perfekcionizam i grubost.

Strijelac
Pripadnici ovog znaka su samopouzdani individualci koji uživaju u poziciji da ih drugi slušaju. Ipak, njihov cilj nije osobna moć, već uspjeh kolektiva. Kako nisu timski igrači, puno će puta preuzimati sve na sebe, a problem se javlja jer ne slušaju svoje zaposlenike. Najveća mana leži u tome što su u svojim zahtjevima često nejasni, odnosno očekuju da zaposlenici sami znaju što se od njih traži. Vrline su im intuitivnost, neustrašivost i brzina.

Jarac
Zbog svoje dominantne prirode, Jarac je kao rođen za poziciju šefa. Vole red, rad i disciplinu te uživaju u obučavanju svojih zaposlenika. Nemaju straha od gubitka pozicije jer su uvjereni kako su nezamjenjivi, što je čak i moguće zbog njihove radoholičarske prirode. Vrlina im je to što su sposobni izvući najbolje iz drugih te se izboriti za bolje plaće za sve, a mana tvrdoglavost, neosjeljivost i uvjerenje kako sve znaju najbolje sami.

Vodenjak
Vodenjaci nisu rođeni za šefove jer zbog svog impulzivnog karaktera lako planu. Brzopleti su i oštri na jeziku zbog čega lako postaju meta ogovaranja kod zaposlenika. Njihova nestrpljivost je legendarna jer očekuju od svojih zaposlenika da ispune zadatke istog trena nakon što su oni to zamislili. Vodenjak je neobuzdan i često svojom nepredvidljivošću svaki radni dan čini posebnim. Vrlina im je originalnost, otvorenost i brzina, a mana nestrpljivost i loše vještine pregovaranja.

Ribe
Ribe su loši šefovi jer prije svega ne znaju raspolagati s novcem.Jednostavno ne mogu nikome reći “ne”. Znaju se previše opustiti u svojoj ulozi i zaposlenici ih ne doživljavaju kao svoje nadređene. Ovaj znak će se uvijek zauzeti za radnike i pružit će im maksimalnu zaštitu. No ako ih razljutite bolje im bježite s očiju jer ćete onda vidjeti njihovo drugo, razbješnjelo, lice. Vrlina im je empatičnost i opuštenost, a mana preosjetljivost i naivnost.