Kapiten Real Madrida Marcelo kupio još jedan nogometni klub, ovaj put u Evropi

58F72263 DE67 46D7 87FB 69CAA8FCF092
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Prvi kapiten i lijevi bek Real Madrida, Brazilac Marcelo, kupio je Mafru, tim iz druge lige Portugala čiji će vlasnik postati u 2022. godini, navode tamošnji mediji.

Ovaj proslavljeni igrač Real Madrida već je vlasnik jednog kluba u Brazilu, niželigaša Azuriza osnovanog 2018. godine, a kojem je fokus trenutno stavio na rad omladinskog pogona.

Što se tiče novog kluba, Mafra je tim iz istoimenog gradića, koji se nalazi nedaleko od Lisabona. Preuzimanje ovog drugoligaša biti će Marcelov vjerovatno i najozbiljniji poslovni poduhvat u Evropi.

Mediji u Portugalu saznaju da će Marcelo u prvim zajedničkim projektima pokušati razviti saradnju sa spomenutim Azurizom i da je to jedan od njegovih glavnih ciljeva u budućnosti – omogućavanje mladim igračima iz Južne Amerike da dobiju šansu u Evropi.

Marcelo je postao novi kapiten Real Madrida nakon što je klub napustio Sergio Ramos koji je kao slobodan igrač karijeru nastavio u PSG-u.

Ovaj Brazilac je u Real Madrid došao 2007. godine iz Fluminensea, a rođen je 12. maja 1988. godine i trenutno ima 33 pune godine. Za reprezentaciju Brazila je debitovao 2006. godine, a posljednji nastup za nacionalni tim upisao je 2018. godine.