Karate klub Perfekt na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu

Karate klub Perfekt na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu

Karate Klub Perfekt s ponosom i zadovoljsvom  obavještava da su dana 12.06.2104. na Balkansko prvenstvo u Istanbul (Turska), u sastavu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, ispraćena  dva naša člana, Dželilu Hukaru i Kerima Fejzića. Balkansko prvenstvo za djecu trebalo bi se održati 14. – 15. 06. 2014. u Istanbulu, prelijepom gradu u Turskoj.

Dzelila Hukara Kerim Fejzic

Poziv našim članovima u Reprezentaciju BiH predstavlja pokazatelj kontinuiranog i kvalitetnog rada Karate Kluba Perfekt koji se za vrlo kratko vrijeme  od osnivanja postavio nove standarde u bh. sportu. Do sada je K.K Perfekt  osvojio oko 900. medalja i oko 80 trofeja  na raznim takmičenjima kako na domaćoj tako i na internacionalnoj sceni te se kao takav nametnuo u sami vrh bh. karatea.

Stručni tim kluba sačinjavaju vrhunski sportisti, profesori koji iza sebe imaju vrhunske rezultate kako na državnim, evropskim i svjetskim takmičenjima.

Trenerski kadar kluba sačinjavaju:

Glavni trener kluba Armin Topalović: profesor sporta majstor karatea crni pojas 4. dan višegodisnji bh. reprezentativac, osvajač preko 70 medalja na raznim takmičenjima.

Trener kluba Adnan Topalović: Diplomirani inžinjer građevine, bivši bh. reprezentativac osvajač mnogobrojnih medalja na raznim takmičenjima, majstor karatea crni pojas 1. dan.

Pored navedenih rezultata ovaj klub je svojim radom doprinjeo izrastanju u jedan od najjačih i najorganizovanijih sportskih kolektiva u državi. Klub je iza sebe do sad iznjedrio preko 20 reprezentativaca Bosne i Hercegovine te osvojio preko 70 titula najuspješnijeg kluba na raznim takmičenjima.

Treba napomenuti da je naš klub tri puta za redom osvajao titulu Prvaka Kantona Sarajevo i trenutni je Kantonalni Prvak.

Odlazak u Istanbul mogućnost je za dokazivanjem kvaliteta na internaconalnom nivou, ali i najbolji način promovisanja kako kluba tako i države Bosne i Hercegovine u pravom svjetlu, jer ovi mladi i vrijedni  sportisti najbolji su ambasadori naše zemlje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE