Karić: Banja Luka je u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti Srbija

Karić: Banja Luka je u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti Srbija

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se 18. aprila na društvenim mrežama i reagovala na jučerašnje negiranje genocida u bh. entitetu RS.

Karić je poručila kako će Rezolucija o genocidu biti usvojena, a kratko je prokomentarisala i poruke koje smo mogli čuti na mitingu Milorada Dodika u Banjoj Luci.

“Rezolucija o genocidu u Srebrenici će 2. maja u Ujedinjenim nacijama i New Yorku biti usvojena i cijeli svijet će to znati i priznati!

Banja Luka je u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti Srbija! RS je Bosna i Hercegovina i nikada neće biti Srbija”, poručila je gradonačelnica Sarajeva.

U Banjoj Luci je danas, 18. aprila, održan je miting na Trgu Krajine pod nazivom “Srpska te zove” na kojem je kolektivno negiran genocid u Srebrenici.

Oglasili su se iz MUP-a RS tvrdeći da je na skupu bilo oko 50.000 ljudi.

“Јavni skup “Srpska te zove” koji je večeras održan u Banjoj Luci u organizaciji Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica, a kojem je prisustvovalo oko 50.000 građana, protekao je mirno i bez ijednog incidenta.

MUP je povodom održavanja ovog javnog okupljanja preduzelo niz mjera i aktivnosti sa ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti i ovom prilikom se zahvaljujemo svim građanima, učesnicima ovog događaja koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli da sve protekne u najboljem mogućem redu”, navodi se u saopštenju.

Mitingu je prisustvovao politički vrh manjeg bh. entiteta, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kao i nekoliko političara iz Srbije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica