Benjamina Karić odlikovala učesnike reallitya: Nakon kritika objasnila zašto je to učinila

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP) je uručila priznanje, odnosno, kako je i sama istakla, suvenir učesnicima posljednje sezone reallity televizijskog showa Survivor. Dio javnosti je njen postupak kritikovao, a u izjavi za Klix.ba objasnila zašto je to uradila.

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije sa prijema u Vijećnici i uručivanja suvenira. Špekuliralo se da su učesnici Survivora dobili “zlatnike”. Gradonačelnicu su kritikovali građani koji smatraju da grad priznanja treba davati onima za velike zasluge u društvu.

Karić je u izjavi za Klix.ba istakla da je riječ osobama koje su učestvovale u humanitarnoj akciji za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje djevojčice iz Vogošće.

“Samostalno su organizirali turnir, snoseći sve troškove. U znak zahvalnosti za humanost, primila sam ih u Vijećnici, jer su uradili plemenito djelo”, ukazala je.

Kako je naglasila, nije riječ o nikakvom priznanju, kako se to pokušava predstaviti, nego suveniru u obliku zlatnika, vrijednosti ne više od 10 KM.

Poručila je da joj je žao što se dobre namjere i plemenite akcije, pokušavaju predstaviti kao sramota. Prema njenim riječima, nije sigurna da je ikada nekom gradonačelniku postavljeno pitanje zašto je organizirao sastanak i uručio simbolične poklone.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE