Kasim Grgić najveći fan “Zmajeva”: Kada popiju moj sok od aronije, ima da “razbiju” Kazahstance

ss 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Za Kasima Grgića, 71-godišnjeg penzionera u Bosanskoj Gradišci, kažu da stiže sve i na svako mjesto.

Specijalni poklon

Neumoran je od ranog jutra do večeri, a najbolji pokazatelj je njegova avlija, u kojoj je kao u bajci. Nazvao ju je po svom miljeniku Edinu Džeki. Kasim, ili Coki, kako ga prijatelji oslovljavaju, najveći je fan “Zmajeva” u gradu na Savi, a on tvrdi – i mnogo šire.

– Nema gdje nisam išao sa “Zmajevima”. Oduševljen sam kako su parirali Francuzima, a siguran sam u tri boda u utorak u Zenici. Naravno da idem na Bilino polje, i to sa specijalnim poklonom. U Džekinoj avliji uzgojio sam organsku aroniju, od koje sam iscijedio sok. Upakovao sam ga u boce i nazvao po Džeki i meni. Kada je popiju pred utakmicu, ima da se rastrče i raspucaju i isprate Kazahstance s tricom u mreži – uvjeren je Kasim.

A u Džekinoj avliji, osim aronije, rodili su i paradajz, smokve, paprike, jagode… Tu je i bazen. Ovo mjesto prepoznatljivo je po najboljem roštilju u Bosanskoj Gradišci. Tu su i rekviziti za treniranje kojim Grgić održava kondiciju.

Brojni rekviziti

– Imam mnogo prijatelja, ovdje se sastajemo, družimo, teferičimo i uživamo. Tu su i navijački rekviziti i čitava galerija fotografija fudbalera i trenera reprezentacije BiH. Specijalno se pripremamo za narednu utakmicu, tu su šalovi, dresovi, zastave, transparenti… Moramo biti lako uočljivi na stadionu u Zenici – kaže Grgić.

Veza s dijasporom

Ovaj, nadaleko poznati humanitarac i čovjek vedrog duha razvio je i posebnu saradnju s Gradiščanima u dijaspori. Njegovi profili na društvenim mrežama svojevrstan su servis informacija. Na taj način Coki prijatelje u Danskoj, Švedskoj, Austriji ili Njemačkoj, pa čak i u Americi i Australiji informira o dešavanjima u Bosanskoj Gradišci.

Grgić pokazuje sok od aronije