Kasumović: Armija RBiH zaslužna za opstojnost našeg naroda i međunarodno priznatih granica

Čestitao Dan Armije RBiH

Povodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine u ime Grada Zenica i u svoje lično ime porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima upućujem iskrene čestitke, uz neizmjernu zahvalnost.

Čestitke upućujem zato što je Armija Republike Bosne i Hercegovine nastala i opstala u izuzetno teškim okolnostima, a zahvalnost zato što naš mir, slobodu i priliku da gradimo bolju Bosnu i Hercegovinu dugujemo najhrabrijim sinovima naše zemlje, onima koji su svoje živote stavili ispred svih drugih interesa.

Armija RBiH zaslužna je za opstojnost našeg naroda i međunarodno priznatih granica.

Želim da današnje Oružane snage Bosne i Hercegovine izrastu u moderan sistem, koji će moći odgovoriti svojim zadacima i svim drugim izazovima.

U obavezi smo neiscrpno podsjećati kolika je bila uloga naše Armije u odbrani domovine, ali istovremeno nastaviti borbu za jačanje države Bosne i Hercegovine, njen privredni razvoj, društveni napredak i blagostanje, a za bolji život i dobrobit svih njenih građana.

Prethodni članakCink, Selen ili vitamin D kako znati da li vam nedostaju i zašto ih uzimati
Sljedeći članakMoj sin ne govori, ne gleda u oči, ne odaziva se, a terapija počinje tek za 6-9 mjeseci… Zar baš za sve treba veza?!