Kasumović: Bakir je izdao najveći nacionalni interes građana BiH, Bećirović pobjeđuje

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice na Konvenciji opozicionih stranaka u Sarajevu, koje podržavaju kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ponovio je da će podnijeti ostavku na poziciju gradonačelnika Zenice ukoliko Denis Bećirović ne pobijedi. 

– Zadovoljan sam i zahvalan ljudima predsjednicima ovih partija, to su Nikšić, Konaković, Forto i gospodin Fahro Radončić.

Svi su govorili o kandidatima, ali ovo je prevladao mnogo veći interes i pokazalo se u tome što su našli jednog kandidata. Svi ste vi za promjene. I svi građani trebaju biti za promjene, treba se paziti na dan izbora, pogotovo nakon 19 sati. 

Već su počeli dogmu prosipati, a to je da sa Bakirom na čelu, kako je država u veoma teškoj situaciji, slažem se da jesmo, ali prosipaju dogmu da jedino on ako bude u predsjdništvu može da zaustavi raspad države. Da ubijedi ljude da jedino on može zaustaviti raspad države. 

A upravo on je taj koji je izdao najveći nacionalni interes svih građana ove države. Radončić je spomenuo Vijećnicu. To je poniženje veliko, još nisam donio odluku da ga u Zenici proglasimo personom non grata. A upravo ne znam ni jednog od ovih lidera ovdje da je izdao državu. 

Šta reći o Bećiroviću, ako ne pobijedi Denis ja dajem ostavku, toliko sam siguran u to, živi i zdravi bili – poručio je Kasumović.