AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Iza nas je vikend koji je još jednom razotkrio sav jad i bijedu u koju su naš narod i državu gurnule vladajuće stranke i njihovi nesposobni kadrovi.

Nimalo prijatni osjećaji budili su se kod Bosanaca i Hercegovaca gledajući kako hiljade naših sunarodnjaka u kolonama stoje ispred hale Beogradskog sajma čekajući da prime vakcinu protiv COVID-19 virusa. Ne znam, postoji li više ijedan čovjek u BiH ili u dijaspori, kojem nije jasno da iza cijele ove farse i golgote koju proživljavamo stoje nesposobni kadrovi SDA politike koju režira Bakir Izetbegović. Ta politika ako se tako može i nazvati, na ispitu iz pandemije koronavisura pala je na samom njenom početku.

Poražavajuća je činjenica, da u BiH još nije upotrijebljena nijedna kupljena vakcina! Nakon blamaže i sadake od Aleksandra Vučića i donacije vakcina iskorištenih za vakcinisanje zdravstvenih radnika koji su na prvoj liniji borbe protiv COVID-19, pomislio sam da gore ne može.

Međutim, obrazi se nisu prestali ni crveniti, a blamaže su sustizale jedna drugu. Od gafova na ceremoniji dočeka i prošenja vakcina po Istanbulu, do donacija iz Slovenije, Mađarske… evo uslijedio je novi prizor kojeg svojim građanima ne bi priredila nijedna svjetska država.

Opravdano zabrinuti za svoje i zdravlje najbližih, bh. građani su jučer i danas masovno otišli u susjednu državu koja je, zanimljivo, obezbijedila dovoljno doza vakcina i za donacije ali i za strane državljane. Pokazao je tako tamošnji predsjednik šta znači lider države i vođa naroda.

S ove strane Drine, sve to nijemo posmatraju premijer afera Fadil Novalić i njegov šef Izetbegović. Građani nam se troše, crvene, a svijet nam se smije. Nažalost, broj umrlih iz dana u dan se povećava, ostajemo bez članova porodica, prijatelja, komšija…

I tako, fotografije naših ljudi na Beogradskom sajmu surova su slika stanja u kojem se nalazi ova država. Za to se trebamo “zahvaliti” “stručnim” kadrovima SDA koji nas nezaustavljivo vode u propast.

Ali, uvjeren sam kako će građani zapamtiti ovu bol i sramotu, te da će 2022. godine zakočiti ovaj pomahnitali voz i kazniti klasičnu izdaju države, kao i ponižavanje koje trpimo.

Katastrofalna politika koja nas je dovela do uvredljivog naziva “sadaka države” iduće godine otići će na smetljište historije.  A, do tada, Bakire i Fadile, pitam se, da li vas je stid? Mene, vjerujte, itekako jeste jer smo zahvaljujući vama, primjer loše države koja dnevno bilježi oko 2.000 zaraženih koronavirusom. Zbog bolesnih ali i umrlih, trebali biste izaći iz mišijih rupa i pokazati odgovornost. Nabavite vakcine, spasite svoje građane!

Historija će vam suditi jer ste ugrozili tradiciju hiljadugodišnje države i njenih naroda.