Kasumović: Bećirović je čovjek koji će smiriti političku situaciju u državi

Podijelite vijest

Danas me u mom kabinetu posjetio Denis Bećirović, zajednički kandidat šire opozicije za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Tom prilikom razgovarali smo o brojnim temama, a svakako je neizbježno bilo govoriti i o odličnom pulsu građana i podršci koju uživa kao kandidat na predstojećim izborima za člana Predsjedništva BiH.

Živimo u organiziranom haosu nepunih 30 godina. Isti ljudi sve vode, moramo nešto promijeniti. Kao najbrojniji narod, moramo drugim narodima pokazati svoji širinu. Gospodin Bećirović je čovjek koji će smiriti političku situaciju u ovoj državi i što je za mene najbitnije pokazati Zapadu da nismo ono što Bakir Izetbegović non-stop predstavlja, a zbog čega je jedan dio Zapada protiv BiH. Gospodina Bećirovića poznajem godinama, dok sam još bio državni zamjenik ministra on je tada bio parlamentarac i jedan od najaktivnijih ljudi, mlad, obrazovan, smiren i upravo nam takav treba da pokažemo Zapadu da nismo radikalni nego da smo bosanskohercegovački – evropski Bošnjaci, te da nemamo ništa sa onima gdje nas Bakir Izetbegović želi prepisati.

ČITAJ JOŠ:  NAJNOVIJI PRESJEK CIK-a| Kasumović osvojio najviše glasova od svih kandidata u ZDK

Na kraju posjete, Bećirović mi je uručio i svoju knjigu, te još jednom zahvalio na podršci njegovoj kandidaturi.

-Posebno mi je drago da sam danas posjetio jednog od naših najuspješnijih gradonačelnika u BiH – Fuada Kasumovića, “Zlatnog ljiljana” Armije RBiH, i želim kazati da mi je lično drago i čast, kao kandidatu za Predsjedništvo BiH, da je jedan takav čovjek, također, stao i podržao moju kandidaturu – kazao je Bećirović.

Ovom prilikom se zahvaljujem Bećiroviću na posjeti i prigodnim poklonom, a vjerujem da će Zenica i BiH nakon oktobarskih izbora slaviti promjene koje su nam nužne i za opstanak i da bismo konačno krenuli naprijed!


Podijelite vijest