Portal 072info

KASUMOVIĆ Bivša vlast dovela je građane u ovu situaciju s grijanjem!

Vanredna sjednica Gradskog vijeća Zenice, zbog problema sa grijanjem izazvala je danas brojne komentare i reakcije kako vijećnika tako i prvog čovjeka grada, Fuada Kasumovića.

Prema njegovim ranijim izjavama, bivša vlast dovela je građane Zenice u ovu situaciju, a što je danas otvoreno poručio i sa govornice.

  • Vi iz SDA sjedite ovdje 20 godina i ništa niste uradili. U ovom trenutku nema drugog rješenja oko grijanja osim suradnje sa ArcelorMittalom, a sve zbog vas. Ne želim da molim za ovaj grad, jer to Zeničani ne zaslužuju. Mi smo četvrti najveći grad u BiH i tražim da dobijemo samo ono što zaslužujemo i što nam pripada – rekao je u svom obraćanju Kasumović, koji je i tražio vanrednu sjednicu.

Kako je ranije izjavio za medije, kotlovska postrojenja u ArcelorMittalu su u fazi raspadanja, zbog čega je pred građanima krajnje neizvjesna sezona grijanja.

Dok drugi, poput direktora JP Grijanje Zenica, pričaju da će sezona biti uredna, jedini je istini u oči smio pogledati Kasumović, koji je upozorio građane da su mogući novi kvarovi kotla nakon što se sanira trenutni kvar.

Podijelite članak

Počitajte još

Zenica: Tržnica ponovo otvorila i prodaju mliječnih i suhomesnatih proizvoda

072info

Kasumović: Zenica bez testova i zbog lošeg rada menadžmenta KB Zenica

Redakcija

Završena rekonstrukcija dijela puta u mjesnoj zajednici Vražale

Redakcija