Kasumović: Građani s pravom zabrinuti za sigurnost, to se dešava kada postavljaju podobog, a penzionišu sposobnog komesara

FUAD KASUMOVIC PRESS1609

Povodom sve učestalijih vijesti iz Zenice koje zauzimaju prostor u rubrikama crne hronike, na svom zvaničnom Facebook profilu oglasio se Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. Njegovu reakciju, bez intervencija, prenosimo u cijelosti:

-Uvaženi sugrađani, svakodnevno kao i vi čitam kako rubrike crne hronike, nažalost, zatrpavaju vijesti iz Zenice.

Maloljetnik silovao maloljetnika, Zeničanka žrtva pokušaja silovanja, Zeničanin preživio pokušaj ubistva…, o razbojništvima i drugim vijestima da ne pričamo.

Nažalost, to nam se dešava kada politike SDA i A-SDA, odnosno NES, postavljaju za komesara policije podobnog, a penzionišu sposobnog čovjeka.

Građani su sa pravom zabrinuti za svoju sigurnost, zbog čega je neophodno da kaznimo politike koje su zarad ličnih interesa, pozicija i fotelja izdali upravo vas dragi sugrađani.

Kako je odranije poznato, policijom u Zeničko-dobojskom kantonu vedri i oblači osoba koja je otpuštena iz policije, a sve to čini preko svoje produžene ruke Fadila Jaganjca, presuđenog kriminalca. Nijemo to posmatra i odborava ministar unutrašnjih poslova, a kojeg istražuje Tužilaštvo ZDK jer je zloupotrijebio položaj.

Uvažene Zeničanke i Zeničani, časni policijski službenici u MUP-u ZDK kojima je otežan rad otkako MUP-om ZDK upravaljaju loše politike, uvjeravam vas kako će nakon oktobra stvari za Zeničko-dobojski kanton u mnogome krenuti na bolje.

Do tada nam preostaje da se držimo zajedno i budemo jedni drugima od pomoći. U oktobru olovkom odlučno kaznite one koji su se uhljebili i dočepali fotelja dok ispaštaju građani, ili im, ukoliko smatrate da nam je ovakvo stanje poželjno i dobro, ponovo ukažite svoje povjerenje – napisao je Kasumović.