Portal 072info

Kasumović i zvaničnici NS/FS BiH razgovarali o reprezentativnim utakmicama i proširenju Trening centra u Zenici

csm NOGOMETNI SAVEZ web 94a52ad764
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradsku upravu Zenice posjetili su danas zvaničnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

S gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem razgovarali su o predstojećim reprezentativnim nastupima Bosne i Hercegovine u Zenici, kao i ranije najavljivanom projektu proširenja kapaciteta Trening centra NS/FS BiH izgrađenog 2013. godine na Kamberovića ravni u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Kasumović je izrazio spremnost Gradske uprave Zenica da podrži organizaciju domaćih utakmica koje će BiH u jesen ove godine igrati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Riječ je o četiri utakmice, od kojih su tri u sklopu Lige nacija A protiv Poljske, Holandije i Italije, te meč polufinala baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, dok će, u slučaju pobjede protiv Sjeverne Irske igrati utakmicu finala baraža na Bilinom polju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zvaničnici NS/FS BiH su ponovili da se planirano proširenje Trening centra odnosi na izgradnju dva dodatna terena i proširenje smještajnih kapaciteta.

S Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine imamo izvrsnu saradnju. Drago nam je što je stadion „Bilino polje“ ponovo odabran za mjesto odigravanja ovako važnih utakmica za našu reprezentaciju. Grad Zenica će ponovo pružiti maksimalnu podršku nogometnoj reprezentaciji, a u atmosferi kakvu je moguće napraviti samo u “Zmajevom gnijezdu” nadamo se novim pobjedama i uspjehu naših reprezentativaca. Već smo donijeli odluke neophodne za proširenje Trening centra i u potpunosti podržavamo ovaj projekat. To je investicija čijom realizacijom će se značajno poboljšati uslovi za treniranje, naročito mladih ekipa. U infrastrukturnom smislu doprinijet će većoj atraktivnosti Zenice” rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.   

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Kasumović potpisao prijedlog Zaključka: 70.500 KM za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje

072info.com

Prijem za učesnicu takmičenja “Miss Federacije BiH 2020”

072info.com

Potpisan ugovor o implementaciji projekta “Sakupljanje i tretman otpadnih voda grada Zenica”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)