Kasumović: Ministre Jupiću priznajte da su svi nelegalno nabavljali kisik

F921ED90 B949 4B72 94D0 4A594CEA33B5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Poštovani sugrađani i stanovnici ostalih općina i gradova ZDK, pozivam Vas da ne nasjedate na tekstove i priloge obavljene putem plaćenih medija i novinara, koji na sve načine iz političkih razloga pokušavaju obmanuti javnost. U proteklim danima dokumentacijom sam potkrijepio i dokazao da niko u našoj državi, zbog neuređenosti sistema, nema dozvolu za legalnu isporuku medicinskog kisika ustanovama primarne zdravstvene zaštite, odnosno domovima zdravlja. 

Dakle, koja god od ustanova primarne zdravstvene zaštite je nabavljala kisik od “Messera” i to je nelegalno. Ministre zdravstva ZDK, dr. Adnane Jupiću, priznajte to građanima ili nas demantuje s papirom kojim ćete dokazati koja firma ima dozvolu za distribuciju medicinskog kisika domovima zdravlja!

ČITAJ JOŠ:  Čampara i Kasumović dogovorili formiranje vlasti u ZDK bez SDA i HDZ-a? (FOTO)

Uvaženi ministre Jupiću, svima je odavno jasno, pa rekao bih i „pticama na grani“ da niko nema dozvolu za distribuciju medicinskog kisika ustanovama primarne zdravstvene zaštite! Budite profesionalni i iskreni prema građanima, te priznajte da su svi nelegalno nabavljali medicinski kisik, a ne samo osam ustanova, budući da državni organi nikome nisu izdali Rješenje da legalno distribuiraju medicinski kisik domovima zdravlja.

Žao mi je što ste i Vi kojeg poznajem kao časnog, moralnog i stručnog čovjeka, nasjeli na politički montirane pokušaje da se od Grada Zenice napravi “Grad slučaj”, o čemu svjedoči podatak da su u vezi sa spornim nabavkama u toku aktivnosti Kantonalnog tužilaštva i to jedino u slučaju zeničkog Doma zdravlja!

ČITAJ JOŠ:  Muamera Hašimbegović, majka autističnog 13-godišnjaka Haruna: Nije smio biti bez nadzora, iskočio je kroz prozor

Ovim putem Vas još jednom pozivam, da objavite papir i pokažete svima ko je ovlašteni distributer za isporuku medicinskog kisika domovima zdravlja? Pomozite svim domovima zdravlja u BiH i obznanite tu informaciju, potkrijepite je papirom!

Kao odgovoran gradonačelnik koji brine o svojim građanima, posebno o njihovom zdravlju, među prvima sam kontaktirao Agenciju i, ako niste znali, spoznao kako niko u državi, nažalost, nema dozvolu za distribuciju medicinskog kisika za ustanove primarne medicinske zaštite gdje spadaju domovi zdravlja. Sve ostalo su nagađanja, a kada je u pitanju zdravlje građana tu ne smije biti igranja i nagađanja. 

ČITAJ JOŠ:  VOZAČI OPREZ: Evo gdje danas vrebaju radari

Pokažite odgovornost i izostavite politiku, barem kada se radi o zdravlju naših građana!

U svojstvu Skupštine JU „Dom zdravlja” Zenica, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice

GODISNJICA
MARKETING