Kasumović: MUP ZDK u rukama presuđenih kriminalaca nije bez razloga na crnoj listi američkih prijatelja

Oglasio se na Facebooku

0EA6D708 DE7A 49BE AC4E E25252A47429
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Uskoro će se navršiti mjesec dana od kako sam od Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona javno zatražio da objavi snimak i demantuje moje navode iznesene 4. januara na sjednici Gradskog vijeća, a kasnije u medijima, da mi je u noći između 2. i. 3. decembra 2021. godine dok sam bio u krajnje neuslovnim prostorijama pritvora, poslan čovjek koji mi je predlagao da podnesem ostavku na mjesto gradonačelnika a da mi zauzvrat nude da me oslobode i da izaberem koju poziciju želim u Sarajevu!

ČITAJ JOŠ:  Vlada ZDK odobrila 100.000 KM pomoći narodu Turske i Sirije

Podatak da za 22 dana MUP ZDK nije našao shodno odgovoriti na moj javni poziv i optužbe, nažalost samo potvrđuje da građani Zenice i Zeničko – dobojskog kantona s razlogom gube povjerenje u institucije koje istovremeno postaju dio mafijaško-kriminalne hobotnice u rukama vladajuće politike u ZDK. Dokaz je to da Zeničko – dobojski kanton i MUP ZDK nisu bez razloga od jula prošle godine na ⬛listi 🇺🇲, prijatelja naše domovine 🇧🇦 i njenih naroda. 

Istina, nakon što sam od MUP-a ZDK kojim upravlja presuđeni kriminalac Fadil Jaganjac zatražio objavu snimke jer je pritvorski dio pod videonadzorom, oglasili su se zenička SDA i A-SDA tj. NES. Svojim po ko zna kojim neprincipijelnim i tragikomičnim saopćenjem, odnosno video nastupom, ove su stranke izazvale dodatnu ogorčenost građana kojima je nakon tih oglašavanja postalo još jasnije šta je bio stvarni cilj onoga što se dešavalo u prvoj polovini decembra mjeseca!

ČITAJ JOŠ:  KAKANJ: Ukrali zupčanik sa rudnika, policija ga našla na otpadu

Obzirom da su redove MUP-a proteklih dana “pojačali” zapošljavanjem svojih najbližih srodnika, vjerujem da će oni koji upravljaju Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona sada imati i više vremena da se posvete “radu”, te s toga moj poziv da objave snimak i otkriju identitet lica koje mi je s ciljem ucjene i pokušaja trgovine pozicijama poslano u nehumane uslove pritvorske jedinice, još uvijek važi!

GODISNJICA
MARKETING