Kasumović na Javorju: Bošnjaci moraju ostati zajedno, Grad će izdvojiti 130.000 KM za MZ Šerići

DE1D5F18 222B 4216 B07C 250803E4C6EC
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je svečanoj manifestaciji izgradnje šehidskog spomen-obilježja na Javorju, te na taj način odao počast ljudima koji su dali ono najvrijednije – živote da bismo danas dostojanstveno koračali BiH.

Organizatori manifestacije su istakli kako je do sada završeno 70 posto gradnje spomen-obilježja, a da se završetak radova očekuje do naredne godine.

6D624902 29E1 4457 B965 9A7D66E49354

U okviru prigodnog obraćanja, gradonačelnik Kasumović je poručio kako je u proteklom periodu bilo dosta kontraverzi u vezi sa Javorjem, te da mu je drago što se njegovim dolaskom pokrenula ova izgradnja što ranija vlast nije željela proteklih 25 godina.

ČITAJ JOŠ:  Gradonačelnik Kasumović održao sastanak: Počele aktivnosti na organizaciji Dana Zenice

“Kao “Zlatni ljiljan” i čovjek koji je branio ovu državu moram kazati da društvo koje smo izgradili nije ono društvo za koje su ovi šehidi pali i za koje smo se borili. To nam mora svima biti jasno. Bošnjaci moraju ostati zajedno, ali ne da nam jedna grupa ljudi određuje i da oni i njihova porodica 30 godina vladaju. Na slabe ide i agresija i bolest, to me dobro zapamtite. Postajemo slabi u samoj BiH, a najbrojniji smo narod. Vlast koja ne može svog generala, koji je nevin milijardu posto, zaštititi od sudskih progona to za mene ne može biti vlast za koju sam se borio. Stanje u kojem se nalazimo je bolesno stanje za nas Bošnjake. Omladina nam ode. Počinjemo mrziti svoju državu, samo radi vlasti. Ponavljam, na slabe ide i bolest i agresija, nemojte biti slabi, budite namli ljudi”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  Zenica uplatila 10.000 KM pomoći Turskoj
F80D4942 44D0 40D0 B379 439D02DB2B33

Ovom prilikom podsjetio je još jednom kako je izgradnja spomenika u nadležnosti Federacije BiH, odnosno da to finansira federalno ministarstvo za boračka pitanja i Kanton. 

“Grad Zenica uplatiti će do kraja naredne sedmice 100.000 KM, ali mjesnoj zajednici ne boračkim udruženjima čije sam finansiranje prvi u državi ukinuo i ta sredstva usmjerio na projekte, kako mi je rekao Derviš Kovačević, predsjednik mjesne zajednice, za asfalt. Osim toga, Grad će izdvojiti i 30.000 KM za objekat otvorenog tipa da se uradi ovdje kako bi mještani, borci i planinari mogli svratiti ovdje. Na kraju, još jednom nemojte sebi dozvoliti da počinjete mrziti svoju državu zbog političara, promijenite ih!”, rekao je gradonačelnik Kasumović, praćen aplauzom. 

ČITAJ JOŠ:  Gradonačelnik Kasumović održao sastanak: Počele aktivnosti na organizaciji Dana Zenice

Organizatori su još istakli da je na ovom ratištu palo 407 šehida, koji su dali svoje živote, te da se upravo na Javorju branila Zenica i BiH. 

GODISNJICA
MARKETING