Kasumović na obilježavanju Dan državnosti BiH: Nacionalizam ne vodi ničemu

F7844024 D77D 4643 AD38 2DA3DBC22FE9

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen-obilježju “Papirna” i “Kameni spavač”, u Zenici je obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH.

Na svečanosti u “Papirnoj”, prisutnima su se prigodnim govorom obratio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji se zahvalio na enormnoj podršci na proteklim izborima koja, kako je kazao, traži još više da radi, te da se nada da će uspjeti opravdati povjerenje.

-Nažalost, još uvijek nam je društvo takvo da su nacionalne partije, koje žive kao spojene posude jedna prema drugoj, napravile od države organizovani haos u kojem se one odlično snalaze. Zato molim sve građane čitave države, ovo moramo promijeniti zbog dobrobiti svih nas, naše djece i budućnosti države. 

81D183EA BDE8 4526 AC6D 76E12AB9DA3C

Ovaj nacionalizam koji jedan drugi hrani ne vodi ničemu osim svakodnevne mržnje jednih prema drugima, bezperspektivnosti omladine koja ne vidi nikakvu perspektivu i bježi iz ove države. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
CC5EEE42 2873 4C79 9A57 A67F6E5F785F

Zenica je pokazala, ali i Sarajevo i Banja Luka, da idemo ka cilju, a to je dug proces. Ponavljam, oni su napravili organizirani haos u kojem jedino oni dobro prolaze. Želim svima puno zdravlja i sreće, dabogda još 100 godina slavili Dan državnosti BiH – poručio je Kasumović. 

Potom su brojne delegacije i predstavnici političkih organizacija (Zenička inicijativa – Kasumović Fuad, SDP, Narod i pravda…) položili cvijeće i odali počast poginulim borcima.

WhatsApp