Kasumović: Ne stojimo na putu izgradnje odjela Interventne kardiologije (VIDEO)

SA SJEDNICE GV ZENICA

Na sjednici Gradskog vijeća Zenica, održanoj jučer, ponovo je aktualizirano pitanje izgradnje Odjela za Interventnu kardiologiju. Referirajući se na izlaganje vijećnika Malika Ejubovića (SDA), Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, još jednom je podvukao kako Gradska uprava i on kao gradonačelnik ne stoje na putu izgradnje Odjela interventne kardiologije.

-Bolnica u našem gradu izgrađena je novcem građana Zenice i na zemljištu kojeg su Zeničani kupili! Naravno, da smo sretni što je ona danas u funkciji liječenja svih građana Zeničko – dobojskog kantona ali nesposobni SDA menadžment je godinama loše upravljao tim resorom i doveo je u katastrofalan status da je nažalost već dugo najlošija bolnička ustanova u BiH.

Na želim da nam se desi zavidovićki scenarij otimačine Krivajine imovine u Crnoj Gori. Dovoljno je Zenica pokradena poslije rata kada je pod sumnjivim okolnostima ostala bez svojih odmarališta od Neuma do Kaštela.

Gradska uprava Zenice i ja kao gradonačelnik ne stojimo na putu izgradnje odjela interventne kardiologije. Sve što od Vlade ZDK tražimo jeste, da se prema Zenici ne odnosi maćehinski i da zauzvrat pomogne realizaciju jednog kapitalnog objekta u našem gradu – kazao je, između ostalog, Kasumović.

U nastavku pogledajte videoobraćanje Kasumovića:

 

Prethodni članakGdje i kako putovati u 2021.: Manje gužve i niže cijene, ali gotovo nigdje bez PCR-a
Sljedeći članakNovi Zeland pozvao turiste da ne imitiraju druge osobe prilikom fotografisanja