KASUMOVIĆ: Neodržavanjem sjednica vijeća ugrožena realizacija milionskih projekata

Nas ne zanimaju parlamentarne većine, nego ono što pripada građanima Zenice. 

Poštovani sugrađani, želim Vas informisati, da je neodržavanjem 49. i 50. sjednice Gradskog vijeća Zenica, što je posljedica neodgovornog ponašanja grupe gradskih vijećnika, ugrožena realizacija preko milion KM vrijednih projekata iz Plana ulaganja u oblasti vodoprivrede na području Grada Zenica za 2020. godinu. 

Istovremeno Vas podsjećam, da je SDA Vlada ZDK 2017. i 2018. godine uskratila naš grad za 2,2 miliona KM iz tzv. “vodnih naknada”. Tim novcem koji pripada Zeničanima, mogli smo trajno riješiti problem vodosnabdijevanja brojnih naselja. 

Međutim, obećavam da ćemo i pored njihovih silnih opstrukcija, nastaviti sa stvaranjem boljih uslova života u svim naseljima na području naše #Zenice.

Vaš gradonačelnik Fuad Kasumović

Inače, nastavak 49. sjednice jučer je prekinula Diana Bešić (A-SDA), odlazeća predsjedavajuća, zbog nedostatka kvoruma, a kada je salu napustio Mensud Keleštura (A-SDA), iako su neki vijećnici tražili od nje da proglasi pauzu jer su pojedini vijećnici najavili da će kasniti.

Tako je propalo održavanje dvije zakazane sjednice, na koje se nisu pojavili vijećnici SDA, te Rusmir Isak iz A-SDA.

Sve navedeno rezultat je najavljene smjene predsjedavajuće Bešić, na čije mjesto će doći Almir Babajić iz SDP-a, te smjene Emine Tufekčić i Ekrema Ćosića, vijećnika SDA, iz Radnog predsjedništva.