B4BD8F4C CDD5 457C 8227 E9E7850B05CF
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa saradnicima, posjetio je danas Gradske bazene u Crkvicama gdje se vrše posljednje pripreme za još jednu nezaboravnu ljetnu sezonu.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, Gradski bazeni u Crkvicama datiraju otprije 56 godina.

“Ovo su bazeni iz 1965. godine. Nažalost, bivša vlast samo je uzimala novac, a nisu željeli promijeniti ni ventil na bazenima. Pokušali su spinovati da neće biti sezone na bazenima, ali iz priloženog je kristalno jasno da smo učinili sve da osiguramo rad bazena i da to nijednog trenutka nije bilo upitno”, poručio je Kasumović.

POSJETABAZENI WEB
Kasumović posjetio bazene

Nakon što je obišao bazene, gradonačelnik Kasumović nije krio nezadovoljstvo radom i menadžmentom JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica koje ih održava, ocijenivši da se prema bazenima ne odnose domaćinski.

“Zahvaljujem se našem JP Vodovod i kanalizacija, naročito gospodinu Nedimu Šečiću koji je uradio ono za što su me uvjeravali da je nemoguće, odnosno da nema vode. Vode ima dostatno, treba još u narednim danima dotjerati bazene, ofarbati ih, uljepšati plato, pripremiti da to bude na nivou kakav priliči jednom gradu. Građani Zenice će se imati gdje kupati, ali Grad Zenica pravi novi projekat modernog “aqua parka”. To su građani zaslužili, iako se radi o projektu vrijednom preko 20 miliona maraka. Bivša vlast nije željela ovdje uložiti ni stotinu maraka, ali ja ću to preuzeti na sebe. Realizirat ćemo taj projekat kroz javno privatno partnerstvo, a dok to ne učinimo bazeni se moraju održavati”, naglasio je Kasumović.

Na kraju je pozvao sve građane Zenice da ove godine osvježenje od ljetnih vrućina potraže upravo na bazenima u Crkvicama, za koje će se potruditi da sadržajno i ambijentom budu atraktivniji nego prethodnih godina.

„Angažirat ćemo i Dobrovoljno vatrogasno društvo da pomognu kako bismo stvorili idealne uslove za uspješnu sezonu. Također, Grad Zenica će se potruditi da nabavi i tobogan koji bi definitivno trebao biti osvježenje ovoga ljeta kada govorimo o nezaboravnoj sezoni kupanja u Crkvicama, a trebao bi krasiti bazen od metra i po“, zaključio je gradonačelnik Kasumović.