Portal 072info

Kasumović: Nisam htio ostaviti grad prije dvije godine, izdati ne znam

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fuad Kasumović, apsolutni favorit ovogodišnjih Lokalnih izbora 2020. godine i nesumnjivo pobjednik u utrci za gradonačelnika Zenice, prema svim anketama i analizama, jedini je kandidat koji je na prošlim općim izborima direktno izabran u državni parlament na plaću od oko 7.500 KM.

I kada su mnogi mislili da će se voditi finansijama, odnosno otići za 7.500 KM, ispoštovao je obećanje i ostao voditi grad, boriti se za građane i nije odustao uprkos što ga je većina okupljena u SDA opstruirala, a kada ih je argumentima raskrinkavao u nemoći su ga gađali fasciklama. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U izjavi za 072info, Kasumović ističe da nikako niie htio ostaviti grad jer je tako i obećao građanima. 

-Ja izdati ne znam. Jedini sam čovjek koji je bio direktno izabran u državni parlament na plaću od oko 7.500KM.  Nisam htio ostaviti grad jer sam tako i obećao građanima, za razliku od članova SDA koji bi i koji su prodavali zeničke interese samo da se dokopaju Sarajeva, a neću ga ostaviti ni sada – kaže Kasumović. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Favorit ovogodišnjih izbora napominje da SDA i sada laže građane, nudeći imena osoba koji su već pozicionirani i koji će se povući iz vijeća, što je novo laganje birača.

-I sada vas lažu. Pozivam Suada Kaknju, koji je nosilac liste za Gradsko vijeće, da podnese ostavku u federalnom parlamentu i Selvedinu Sarajlić Spahić da podnese ostavku na mjestu u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Ako to učine, ja ću pozvati ljude da glasaju za njih. Ovako varaju građane i, ako dobiju povjerenje, onda će dati ostavke te ponovo u vijeću ostaviti ljude koji ne znaju jesu li pošli ili došli – naglašava Kasumović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Govoreći o proteklom sazivu vijeća, koje je imalo za cilj opstruirati sve što znači napredak Zenice, Kasumović napominje da o radu vijećnika najbolje svjedoče snimci sjednica 

-U prošlom mandatu smo bili svjedoci da od 11 vijećnika njih sedam nikada nisu izašli za govornicu jer ne znaju ništa – zaključuje Kasumović. 

Podsjetimo, prije svega dvije godine, Kasumović, koji uživa apsolutnu podršku Zenice za gradonačelnika, u Zenici je na općim izborima osvojio 17.596 glasova, dok je Nezir Pivić, primorani kandidat SDA za gradonačelnika Zenice, imao duplo manje i to svega 8.148 glasova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 1.3K
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Kasumović na obilježavanju Dan državnosti BiH: Nacionalizam ne vodi ničemu

DPA - Portal 072info

Kasumović za Raport: Imamo novu većinu, izbacujemo SDA i A-SDA iz vlasti u ZDK

DPA - Portal 072info

KASUMOVIĆ: Očekivao sam rekordnu pobjedu jer sam radio u interesu Zenice i svih građana

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME