Kasumović: Novi asfalt u Obrenovcima, rješavamo sve probleme građana da im je ugodnije živjeti

Podijelite vijest

Mještani Obrenovaca kod Zenice danas su dobili 420 metara novog asfalta, a radove na okončanju sanacije starog i dotrajalog puta obišao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. 

“U Mjesnoj zajednici Lokvine, ogranku Obrenovci, uradili smo novi put. Osim toga, u ovoj mjesnoj zajednici radimo igralište, a ranije smo doveli i gradsku vodu do Lokvina. Jednostavno, rješavamo sve probleme građana da im je ugodnije živjeti”, izjavio je gradonačelnik Kasumović. 

ČITAJ JOŠ:  Ako su za jedinstvenu BiH zašto SDA-u smetaju Fuad i Vinko?

Inače, vrijednost radova na sanaciji i asfaltiranju starog puta za Obrenovce iznosi 69.482,43 KM, a nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke povjereni su firmi “Komgrad-Ze”. 

Novi asfalt i u Obrenovcima uveliko će olakšati život mještanima koji svakodnevno koriste ovaj put kako bi došli do svojih kuća. 

Od značajnijih radova koje Gradska uprava Zenica trenutno realizira na području Zenice valja izdvojiti uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Aleja šehida, Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

ČITAJ JOŠ:  Veličanstven skup BHI-KF u Kočevskom slivu, Kasumović poručio: Doveli 22 autobusa u Zenicu, ovo su presudni trenuci!

Novi asfalt urađen je i za selo Gradina, za mještane ulice Visočka u MZ Drivuša i na spoju ulica Prvomajska i Bistua Nuova. 

Također, uspješno je završena sanacija i asfaltiranje ulice Mejdandžik, a pored toga u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.


Podijelite vijest