65834603 22A9 4F6E B4EE 6283D8F95910
AUTOR: P.D.
DATUM: kol 31, 2021 @ 20:56
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

U posljednjem od sve češćih gostovanja na N1 televiziji, gdje ga voditelj gledateljima predstavlja kao zamjenika ministra pravde BiH, a razgovaraju o lokalnim, zeničkim političkim i infrastrukturnim pitanjima, Nezir Pivić, inače predsjednik SDA Zenica, profesor na UNZE, član više komisija i šta sve još ne, po ko zna koji put pokušao je obmanuti građane Zenice, posebno Nemilskog sliva u vezi sa trasom auto ceste koja ide kroz Nemilu. 

Jedina prava istina je da je oko 20.000 stanovnika Nemilskog sliva za izlazak na autoput Koridora Vc i mogućnost bržeg razvoja uskratila SDA. 

Sada već daleke 2016. godine Delegacija EU uputila je dva pisma u kojima je elaborirano sedam opcija za trasu autoputa sa pripremljenom prezentacijom za javnu raspravu. Ta rasprava nikada nije održana, iako je na njoj insistirala EU. Tadašnji kandidat SDA za gradonačelnika Zenice, Naidin Ahmetspahić kojem je Pivić vodio kampanju koja je završila debaklom, istina ne onakvim kakav je četiri godine kasnije doživio pomenuti zamjenik ministra pravde BiH i gradonačelnik u pokušaju, kao i njegove stranačke kolege iz MZ Nemila bio je zaokupljen predizbornim aktivnostima. Sadašnji direktor BH Pošte u Zenici Ahmetspahić koji je u regionu postao poznat po izjavi „da su mu se mailovi u kojima su pisma EU pomiješali”, a pored njega i bivši SDA vijećnik Ekrem Čosić i član SDA Nijaz Lužić, nisu našli za shodno da organizuju javnu raspravu. 

Rok za održavanje konsultacija i javnih rasprava kako se vidi iz dopisa Delegacije EU bio je kraj oktobra mjeseca 2016. godine. Za neodržavanje javne rasprave optuživati Fuada Kasumovića, čiji je prvi radni dan na mjestu gradonačelnika Zenice bio 10. novembar 2016. godine, što se vidi iz priloga, neozbiljno je makar dolazilo i od kod naroda pročitane SDA.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Kao odgovoran gradonačelnik kojem je stalo do svakog pedlja Zenice i svakog njenog čovjeka kojem želim bolje uslove života, ponavljam, učinit ću sve da ispravim nepravdu koju je stanovnicima Nemilske regije nanijela upravo SDA.

LIDER