Kasumović o blokadi Autobuske stanice: “Radnici neka blokiraju one koji su pokrali Zenicatrans”

Gradonačelnik Kasumović o blokadi Autobuske stanice: “Radnici neka blokiraju one koji su pokrali Zenicatrans”

Stanica je bila blokirana od 31. decembra prošle do 11. februara ove godine. Po riječima predsjednika Sindikata Zenicatransa Huse Sarvana, radnici su se na ovakav potez kako kažu odlučili zato što im se niko iz Gradske uprave i Gradskog vijeća Zenice nije obratio niti odgovorio na njihov zahtjev da se konačno riješi status tog preduzeća.
„Oni nisu radili i ko im to treba dati plaću? Da uzmem od građana Zenice pa dam njima? Njih je poveo SDA u maju 2019. godine. Blokirali su grad 31.12. prošle godine i od tada nemaju moju podršku kao ni podršku Gradske uprave. Autobuska stanica je građana Zenice i ja tražim od nadležnih organa da se stanica oslobodi. Ponavljam radnici neka idu tamo ko ih je pokrao i neka traže pravdu u pravnoj državi“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.
Kada je riječ o sudbini preduzeća, gradonačelnik Kasumović je mišljenja da je menadžment predzuzeća davno trebao proglasiti stečaj.
„Oni nisu poštovali Gradsku upravu ni mene kao gradonačelnika. Oni su blokirali grad kada svi idu na odmore. Ko ih je nagovorio na to neka njima idu. Ima još javnih preduzeća sa kojima ću istu stvar uraditi. Ja sam došao da sve stavim na svoje noge i ničega se ne plašim. Upozoravam radnike svih javnih preduzeća, radite ono zbog čega vas građani plaćaju. Ko god ne radi, stvara dubioze, ide u politiku, apsolutno je da neće imati podršku ni mene ni Gradske uprave dok sam ja gradonačelnik“, kazao je Kasumović.

Zenicainfo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE