AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Na današnjoj trećoj hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica u ovom sazivu Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, osvrnuo se, između ostalog, i na stanje gradskih saobraćajnica na području grada, sezonu rada na gradskim bazenima, NK “Čelik”…

Sve to bili su politički spinovi na portalima bliskim zeničkoj SDA, neke su i sami napravili, a dok su neke tekstove, činjenica, naručili i o ovome su pisali dopisnici sarajevskih medija iz Zenice bliski SDA ljudima.

Ipak, građani su itekako svjesni da je mnogo više projekata koji se realiziraju i bit će realizirani za vrijeme mandata gradonačelnika Kasumovića, i to bez marke zaduženja, nego je to ikada bio slučaj. Svjesni toga, propali pokušaji spinovanja i manipulacije javnosti srećom prolaze tek kod šačice onih koji još uvijek nisu uvidjeli krah zeničke SDA.

U nastavku donosimo Kasumovićevo obraćanje koje se odnosi na naprijed navedeno, a kojim je stavljena tačka na propale pokušaje SDA da sve ono što nisu uradili i što su zapustili za vrijeme dugogodišnje vladavine prepišu Kasumoviću kao dežurnom krivcu.

Kada sam preuzeo Grad, nekoliko puta sam izjavio da je grad zapušten i evo upravo na primjeru gradskih ulica se to može vidjeti. Za realizaciju projekata koji su predstavljeni na današnjoj sjednici potrebno je cca 27 miliona konvertibilnih maraka. Nažalost, Grad Zenica se zadužio za GGM, iako svi znaju da je to kantonalna cesta. Ipak, dosad smo vratili oko 25 miliona konvertibilnih maraka duga i nismo se zadužili ni jednu marku, a puno toga smo uradili.

Iako mi neki spočitavaju da sam seoski gradonačelnik, ja i dalje mislim da svi građani Zenice gdje god živjeli moraju imati asfalt i normalne uslove za život. U tome smo uspjeli, jer narednih dana počinje realizacija projekta rekonstrukcije i izgradnje puta za Pepelare, nakon čijeg završetka će sve mjesne zajednice biti spojene asfaltom.

Osim toga, u gradu Zenica će biti realizovani milionski projekti poput izgradnje nove Toplane Zenica, polaganja novih cijevi za gradski vrelovod, izgradnja žičare, otpadne vode, projekt Plava voda, kao i projekt gradskih bazena su samo neki od njih – rekao je Kasumović.