Kasumović o potvrđivanju optužnice: Svaka slučajnost je, očigledno, namjerna… 

Fuad Kasumović
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 11.03.2022.godine, sačinilo je i podiglo optužnicu protiv Kasumović Fuada i dr,  zbog počinjenih krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja Prouzrokovanje stečaja, Krivotvorenje službene isprave i Nesavjestan rad u službi, kako je to pojedinačno navedeno u optužnici, koja se nalazi u prilogu objave.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 23.03.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.

Tragom ove informacije, na svom Facebooku se oglasio i Kasumović:

-Prvog decembra prošle godine u 12 sati bila je zakazana svečanost povodom završetka radova na generacijskom projektu “Toplane Zenica”, a toga dana izrežirano je moje hapšenje.

Danas, na dan svečanog otvorenja ovog historijskog projekta koji prethodna vlast nije znala realizirati, odnosno riješiti dugogodišnji problem grijanja, potvrđena je optužnica u montiranom predmetu “Zenicatrans”.

Svaka slučajnost je, očigledno, namjerna… Ponovo se na ovaj način skreće pažnja da sam uspio riješiti višedecenijski problem mojih građana, bez marke zaduženja, a što sam i obećao po preuzimanja Grada.

Fuad Kasumovic 2

Uprkos svim opstrukcijama, nastaviti ću raditi za dobrobit mojih građana – napisao je Kasumović.