Kasumović obišao rekonstruisani Trg Radakovo

Povodom završetka radova na rekonstrukciji “Trga Radakovo”, danas su trg i mjesnu zajednicu Novo Radakovo posjetili gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i saradnici. “Trg Radakovo” prva je veća javna površina u našem gradu gdje je postavljanjem elektro-pneumatskih stubića i fiksnih stubića u pasažima, onemogućen prolaz za dostavna vozila, vozila stanara i parkiranje vozila.

“Zahvaljujući gradonačelniku Kasumoviću u proteklom periodu napravljeni su značajni pomaci na poboljšanju uslova života u našoj mjesnoj zajednici. Ima dosta toga da se uradi u narednom periodu ali vjerujem da ćemo nastaviti jednakom dinamikom i da će biti riješeni problemi vodosnabdijevanja u rubnim dijelovima mjesne zajednice, kao i da će drugi komunalni problemi uskoro biti prošlost”, u pozdravnom govoru između ostalog rekao je Adi Salčinović, povjerenik Mjesne zajednice Novo Radakovo.

Upravo gospodinu Salčinoviću gradonačelnik Kasumović predao je prvi od četiri daljinska upravljaća za elektro-pneumatske stubiće ugrađene na ulazu na Trg. Osim mjesne zajednice, kako bi u slučaju intervencija vozilima mogli pristupiti objektima, odnosno stanarima, gradonačelnik je daljinske upravljaće predao i predstavnicima PU Zenica I, odnosno PS Crkvice, Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica i Javne ustanove “Dom porodica” Zenica.

“Već dvije godine vodimo bitku kako bi uredili Trg BiH, Trg Alije Azetbegovića, Trg Mokušnice i neke druge prostore ali većina u Gradskom vijeću to osporava, a sve kako bi mogli spinovati da se u gradu ništa ne radi. Na sreću, ovdje nas dokumentacija i njihove odluke nisu mogle zaustaviti i danas imamo ovaj lijepi i za građane svih generacija funkcionalni trg. Međutim, buditi uvjereni da će ova Gradska uprava sa mnom na čelu uraditi još mnogo dobrih stvari za sve građane Zenice”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

U renoviranim prostorijama Mjesne zajednice Novo Radakovo, koje su ne tako davno bile ruševne i neupotrebljive, danas se odvijaju bogate društvene aktivnosti od strane građana. Članice Udruženja žena Novog Radakova u znak zahvalnosti za napore koje poduzima s ciljem poboljšanja stanja u naselju i kako su kazale gradu Zenici, vlastitim radovima obradovale su gradonačelnika. U razgovoru sa okupljenim sugrađanima, gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave obećali su riješiti neke od problema koju su im delegirani od strane građana.

“Za početak, od resorne službe tražit ću da vam se odmah, za potrebe udruženja na korištenje stave veće, funkcionalnije prostorije. To su gradski prostori koji treba da služe našim građanima, a ne da propadaju. Već sutra možete početi stvarati u boljim uslovima”, na oduševljenje okupljenih građana obećao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Nakon objavljenog javnog poziva izvođač radova na rekonstrukciji “Trga Radakovo” bilo je preduzeće “Komgrad-Ze”, a vrijednost obavljenog posla iznosi 163.963,80 KM sa PDV-om.

U sklopu trga ranije je urađeno dječije igralište, a u planu je uređenje trga zelenilom i drugim sadržajima.

Prethodni članakTonik za podizanje imuniteta od samo 4 sastojka
Sljedeći članakDodik: Banjaluka više pripada Vučiću, nego Izetbegoviću