Kasumović od policije traži deblokadu Autobuske stanice u Zenici

Kasumović od policije traži deblokadu Autobuske stanice u Zenici

Povodom ponovne blokade Autobuske stanice Zenica od strane članova Sindikalne organizacije radnika JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica usljed čega je došlo do ometanja i otežavanja odvijanja međugradskog saobraćaja i saobraćaja na federalnim linijama u prevozu putnika, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je uputio dopis Policijskoj upravi I Zenica.

U dopisu se ističe da je Autobuska stanica Zenica formalnopravno u vlasništvu i posjedu Grada Zenica te da blokada koja se vrši od strane radnika, osim nedopustivo štetnih posljedica po javni interes u oblasti usluga javnog prevoza, predstavlja i uzurpaciju gradske imovine.

Također, traži se da Policijska uprava I Zenica poduzme sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti s ciljem deblokiranja Autobuske stanice Zenica od članova Sindikalne organizacije radnika JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica i prestanka ometanja Grada Zenica u ispunjavanju svojih nadležnosti u segmentu organizovanja usluga javnog prevoza na svojoj teritoriji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS