Kasumović: Odlučimo zajedno koje ćemo projekte u našem gradu realizovati u narednih 15 mjeseci!

fuadkasumovic 11
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović objavio je na svom zvaničnom Facebook profilu, kazavši kako u narednim danima planira posjetiti brojne mjesne zajednice. 

-Odlučimo zajedno koje ćemo projekte u našem gradu realizovati u narednih 15 mjeseci! Prisustvujte narednih dana sastancima u Vašim mjesnim zajednicima – napisao je Kasumović. 

S ciljem nastavka pozitivne prakse uvedene prije četiri godine, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim pomoćnicima i predstavnicima resornih gradskih službi u ponedjeljak, 11. oktobra 2021. godine započet će obilazak svih mjesnih zajednica na području Grada Zenica. 

ČITAJ JOŠ:  Novi ministar MUP-a ZDK najavio zapošljavanje 105 policijskih službenika, od čega… 

Iz razgovora sa predstavnicima Savjeta mjesnih zajednica i stanovništvom, gradonačelik želi biti informisan o potrebama građana. Cilj je kroz razgovore sa sugrađanima odrediti prioritete koje treba uraditi da kraja 2021. godine, a obzirom da je u pripremi i Nacrt Budžeta za 2022. godinu, gradonačelnik Kasumović želi planirati sredstva za realizaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata u svakom zeničkom naselju tokom naredne godine. 

“Pozivam sugrađane da u što većem broju prisustvuju sastancima kako bi se izjasnili o poslovima koje će Gradska uprava u narednih 15-tak mjeseci realizovati u njihovim sredinama. Budžet Grada Zenice je svih građana i želim da Zeničani odluče u koje ćemo svrhe i za koje projekte trošiti zajednička sredstva”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. 

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Mještani naselja Hece zbog vijadukta strahuju od poplava, u JP Autoceste FBiH muk

U narednim danima gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave posjetit će svih 74 mjesne zajednice na području Grada Zenica. Plan i termin posjeta, kao i sve informacije o aktivnostima vezanim za posjete mjesnim zajednicama bit će dosupne na web stranici Grada Zenica i oficijelnim facebook stranicama Grada i gradonačelnika Zenice.    

Zbog specifičnog geogradskog položaja, trenutnih vremenskih prilika i aktuelnog stanja infrastrukture ovaj ciklus posjeta započet će iz mjesnih zajednica Nemilskog sliva i to kako slijedi: 

Plan posjete mjesnim zajednicama Nemilskog sliva:

ČITAJ JOŠ:  Potvrđena optužnica protiv Hasana iz Zenice: Posjekao i prisvojio dva stabla bukve vrijednosti 360 KM

Ponedjeljak, 11.10.2021. godine  

13:30 sati – MZ Starina

14:30 sati – MZ Bistrica

15:30 sati – MZ Topčić Polje

Utorak, 12.10.2021.godine 

13:30 sati – MZ Bistričak

15:00 sati – MZ Orahovica

16:30 sati – MZ Nemila

Srijeda, 13.10.2021.godine 

13:30 sati – MZ Jastrebac

14:30 sati – MZ Vukotići

16:00 sati – MZ Šerići

GODISNJICA
MARKETING