Kasumović odobrio sredstva: Stekli se uslovi za primopredaju Autobuske stanice Zenica

135647700 1152930358457553 915973047959546502 o

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas zaključak kojim se odobravaju sredstva u iznosu od 29.000,00 KM stečajnom upravniku JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica na ime isplate doprinosa za radnike JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica.

Predstavnici Sindikalne organizacije radnika JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica zahtijevali su uplatu ovih sredstava kako bi uklonili autobuse koji su parkirani na Autobuskoj stanici, a vlasništvo su Zenicatransa.

Uplatom ovih sredstava omogućeno je da radnici JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica, njih 82, ostvare pravo na naknadu po osnovu nezaposlenosti. Radi se o naknadi koja iznosi 40 posto od prosječne plaće isplaćene u Federaciji BiH u posljednja tri mjeseca. U toku sutrašnjeg dana uputit ću radnike na evidenciju nezaposlenih. Ovo dalje znači da su se stekli uslovi i za primopredaju Autobuske stanice Zenica na privremeno upravljanje Privrednom društvu „Prevoz Putnika“ d.o.o. Zavidovići“, pojasnio je stečajni upravnik Samir Sunulahpašić.

Zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice na saradnji po ovom pitanju.

Dodao je da je ispitno i izvještajno ročište zakazano za 24. mart ove godine kada će se tačno znati novčane obaveze dužnika i broj prijavljenih potraživanja.

Inače, Komisija za primopredaju Autobuske stanice Grada Zenica obišla je jutros objekat sa peronima i otvoreni prostor Autobuske stanice kako bi utvrdila stvarno stanje.

Stečajni postupak nad imovinom pravnog lica Javno komunalno preduzeće „Zenicatrans-prevoz putnika“ dioničko društvo Zenica otvoren je po osnovu rješenja Općinskog suda u Zenici od 21. decembra 2020. godine.

Žao mi je što su građani Zenice, kao i svi drugi koji su se zatekli u Zenici bili prinuđeni da više od godinu dana u autobuse ulaze sa ulice. Grad Zenica ničim nije doprinio takvoj situaciji. Ali, kako sam i obećao iznašli smo rješenje i za ovaj problem“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.  

Prethodni članakNarednih dana očekuje se oblačno vrijeme, a na planinama snijeg
Sljedeći članakNeizvjesno usvajanje budžeta Federacije za 2021. iako je svima u “hitnom interesu”