Kasumović održao sastanak sa urbanistima, traži se najbolja lokacija za bazen

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa svojim saradnicima, a na kojem se razgovaralo o najboljem rješenju lokaliteta za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena.

Podsjetimo, na održanoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojen je amandman koji se odnosi na izgradnju zatvorenog bazena u Zenici, a kojim će se osigurati sredstva u iznosu od 4 miliona KM, kao i amandman kojim će se dodijeliti milion KM za izgradnju zgrade hitne pomoći Doma zdravlja Zenica.

ČITAJ JOŠ:  HAOS NA M-17 KOD ZENICE: Jak vjetar oborio stablo na cestu

“Trenutno postoji nekoliko opcija odnosno lokacija za izgradnju bazena. Obavio sam sastanak sa svojim saradnicima i Službom za urbanizam gdje smo razgovarali o konstruktivnim prijedlozima lokaliteta. U opciji je, prije svega, trenutni kompleks bazena u Crkvicama, odnosno prostor oko bazena. Ipak, želim prepustiti da stručnjaci odnonso urbanisti daju svoje mišljenje i prijedloge, a potom ćemo donijeti konačnu odluku. Zasigurno je kako smo odmah počeli sa aktivnostima, ne želimo gubiti vrijeme. Moji građani zaslužuju i moderan zatvoreni bazen i modernu hitnu pomoć. Ovo je prvi put da i Zenica dobiva sredstva sa viših nivoa koja joj pripadaju, iako su to moji građani još davno trebali dobiti”, kaže gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  Ferid iz Kaknja: Četiri brata u jednoj avliji, nikad se ni žene nisu posvađale

Ovom prilikom naglasio je kako će iz Budžeta Federacije BiH biti izdvojeno osam miliona za ovaj projekat, a da su sada osigurana četiri miliona. 

Nakon sastanka u Velikoj sali Grada Zenica, urbanisti su posjetili lokalitet bazena u Crkvicama, sve s ciljem iznalaženja što kvalitetnijeg rješenja za lokaciju novog bazena.

GODISNJICA
MARKETING