Fuad Kasumovic 2
AUTOR: P.D.
DATUM: lis 14, 2021 @ 23:15
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu, a njegovu objavu, bez intervencija, prenosimo u cijelosti:

Breza, Žepče, Zavidovići… prijatelji mi javljaju, proteklih dana takođe nisu imali grijanje, bar u dijelovima i objektima gdje postoji sistem daljinskog grijanja. 

Večeras u Brezi, na sastanku u osnovnoj školi, uzmem rukom za radijator. Hladan k’o led! 

Ministar SDA obrazovanja, sporta i kulture Spahija Kozlić nakon dobro osmišljenog plana sa prošle sedmice novcem građana potplaćenim novinarima, donese hitnu odluku o skraćenim školskim časovima u zeničkim školama. Podržao bih ja tu odluku, da ona nije jeftinopolitička. Da sam upravu potvrdiše prijatelji iz Breze, Žepča i još nekih općina u ZDK gdje je takođe SDA Kozlić ministar, a koji tvrde da su njihova djeca po 45 minuta ove sedmice sjedila na studenim stolicama u hladnim učionicama. Nije bilo skraćenih časova. Tako to rade SDA ministri i novinari! Od “svoga” grada Zenice godinama prave “grad slučaj”!

Njima ništa nije sveto, pa ni djeca im nisu sva ista. Rekao sam to poštovani Zeničani i stanovnici ostalih općina ZDK puno puta i to Vam je jedina istina. SDA-ovci će rahmetli mater iz mezara podići samo da ostanu na vlasti. Blokirat će Toplanu, razvaliti kotlove, zaustaviti investicije, zloupotrijebiti djecu, učitelje! 

Na sve su spremni. Još malo!

LIDER