Portal 072info

Kasumović pohvalio rad MUP ZDK na osiguranju javnih skupova i rasvjetljavanju krivičnih djela

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je radni sastanak sa policijskim komesarom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semirom Šutom. Sastanku su prisustvovali i saradnici Ureda policijskog komesara, načelnik PU I Admir Gazić te komandiri Policijskih stanica Centar, Crkvice i Nemila, prenosi Patria.

Razgovorano je o stanju sigurnosti na području Grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona, kao i unapređenju saradnje policije i Grada Zenice.

Gradonačelnik Kasumović je zahvalio na dosadašnjim aktivnostima i angažmanu Policijskog komesara i policijskih stanica te postignutim rezultatima u oblasti sigurnosti građana Zenice i njihove imovine.

– Pohvalio bih rad policijskih struktura koje djeluju na podrućju Grada Zenice, gdje smo u proteklih nekoliko mjeseci bili svjedoci uspješno realizovanih aktivnosti na osiguranju više javnih skupova u našem gradu. Između ostalih je proslava Nove godine na otvorenom. U istom periodu uspješno je rasvijetljeno više krivičnih djela, što doprinosi većoj sigurnosti naših građanima – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.

Također je istakao da policijske strukture imaju punu podršku Gradske uprave u narednim planskim aktivnostima.

Patira

Podijelite članak

Počitajte još

Grad Zenica u kontinuitetu gradi i obnavlja dječija igrališta

072info

Borba za gradonačelnika Zenice, iako su izbori iduće godine, davno počela

072info

Grad Zenica od Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK traži što skorije uspostavljanje Registra pasa

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box