Portal 072info

KASUMOVIĆ: Poraziti najjaču partiju iz kuće, bez ijednog obećanja, dokaz da su građani progledali

fuadkasumovic 10
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fuad Kasumović, apsolutni pobjednik ovogodišnji Lokalnih izbora kako u Zenici, tako i u BiH, koji je osvojio oko 31.000 glasova, više i od rahmetli Husejina Smajlovića, dugogodišnjeg (grado)načelnika zeničke SDA, komentirao je rezultate izbora za TV SA.

Na upit novinarke kako komentira rezultate izbore, ali i na čemu će intezivno raditi, Kasumović je kazao:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

-Morate znati, protekle četiri godine nisam imao nijednog vijećnika u Gradskom vijeću Zenica. Jedini sam čovjek u državi koji je sam proglasio budžet, te pokazao tim ljudima koji žele nazadak ove države da ljudi sposobni i pismeni mogu uraditi sve – rekao je kasumović.

Prokomentirao je i prolazak, zasad, 14 vijećnika „Zeničke inicijative – Kasumović Fuad“, kazavši da se radi o zeničkim intelektualcima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-To su zenički intelektualci, mladi ljudi, od kojih većina nije bila u političkoj stranki. Tražili su od mene da nose moje ime uz naziv “Zenička inicijativa”, a sada ćemo praviti i “Zeničko-dobojsku inicijativu” da preuzmemo brzo i kanton. I to se mora promijeniti, ne valja ništa kako to rade. Građani su me, njih 67 posto, podržali bez ijednog predizbornog obećanja.

Ponavljam, treba se sada raditi, naredne tri godine i 11 mjeseci, onda vam ne treba kampanja. Poraziti i poniziti najjaču partiju, koji sebe zovu prvi u Bošnjaka, iz kuće ih pobijediti, bez ijednog obećanja, jasno vam je da su građani Zenice progledali – kazao je Kasumović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjetimo, Kasumović je osvojio više od 31.000 glasova, više nego i rahmetli Husejin Smajlović, dugogodišnji SDA načelnik, koji je 2012. godine osvojio 29.043 glasa.

Kada govorimo o vijeću, SDA je tada imala 16.876, manje nego je na ovim izborima osvojila “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”, koja ima oko 18.000 glasova.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 77
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zbog nepravilnosti prilikom objedinjavanja rezultata danas brojanje glasačkih listića

Portal 072info

Izetbegović: U Zenici nas već drugi put uzima Kasumović

Portal 072info

Zeničani očitali moralnu lekciju Bugojacima i Donjovakufljanima

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME