AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Svi medicinski radnici koji su trenutno bez posla trebali bi biti radno angažovani tokom pandemije korona virusa, stav je Fuada Kausmovića gradonačelnika Zenice koji je uputio Kantonalnom kriznom štabu.

U Zenici na evidenciji nezaposlenih ima mnogo medicinskih radnika. Svjedoci smo da je u zemljama pogođenim korona virusom veliki problem sa nedostatkom medicinskog osobolja. Da se to ne bi desilo i nama gradonačelnik Kasumović je uputio prijedlog Kantonalnom kriznom štabu.
„Mobilišite te ljude, angažujte ih, obučite ih za ne daj Bože. Grad je spreman i finansijski pomoći jer su to građani Zenice. Angažujte medicinsko osobolje da su spremni ako zatreba, a daj Bože da ne budu nikome trebali”, kazao je Kasumović.
Svakodnevno smo svjedoci slika umornih i iznemoglih medicinskih radnika iz Italije, Francuske, Njemačke koji se brinu o zaraženim pacijentima korona virusom. Da se i nama ne bi isto desilo Kantonalni krizni štab bi ozbiljno trebao razmisliti o prijedlogu gradonačelnika Kasumovića koji je spreman kako smo čuli i finansirati obuku medicinskog osoblja.

Zenicainfo