Portal 072info

Kasumović potpisao zaključke o odobravanju sredstava: Građani neće biti uskraćeni za grijanje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas u svom kabinetu Zaključak o odobravanju sredstava u iznosu od 1.449.792,61 KM na ime preostalog dijela učešća Grada u osnovnom kapitalu joint venture kompanije Toplana Zenica d.o.o. Zenica, a u svrhu rješavanja problema grijanja Grada Zenica.

Riječ je o posljednjoj rati osnivačkog uloga Grada Zenica u joint venture kompaniji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Prethodno su izvršene uplate dvije rate, a radi se o projektu vrijednom 110 miliona KM, u kojem Grad Zenica učestvuje bez kreditnog zaduženja.

Poštovane Zeničanke, poštovani Zeničani, Gradska uprava Grada Zenice sa mnom na čelu ne vodi projekte kao što su KTG, koji je kao što znamo građane Zenice ostavio bez grijanja. Ja sam odlučio danas potpisati dva zaključka jedan je odobravanje sredstava za isplatu posljednje rate za Toplanu Zenica, a drugi se odnosi na odobravanje sredstava za redovnu otplatu rate kredita za realizaciju projekta GGM. Građani Zenice će imati sigurno i ekološki prihvatljivo grijanje kakvo priliči jednom zelenom gradu, i bez ijedne marke zaduženja. Onima koji u Gradskom vijeću Zenica osporavaju bilo koju vrstu napretka ovoga grada poručujem da svoje sugrađane neću ostaviti bez grijanja. Današnjim potpisivanjem zaključka o odobravanju sredstava Grad Zenica ispunio je sve svoje obaveze koje je imao kao jedan od učesnika ovog kapitalnog projekta za građane Zenice“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada je riječ o otplati kredita za realizaciju projekta GGM, gradonačelnik Kasumović je naveo da se radi o sredstvima u iznosu od oko dva miliona KM. Dodao je kako ne želi osramotiti Grad, Kanton, niti državu u međunarodnim odnosima, jer se radi o kreditu čije je odobravanje prošlo kroz sve nivoe.

Sredstva za izvršenje navedenih obaveza ostvarili smo iz ušteda. Podsjećam javnost da smo uštedili skoro pet miliona KM. Željeli smo da sve bude odobreno i na Gradskom vijeću, ali je očigledno da nova većina nije imala namjeru podržati ove zaključke“, istakao je gradonačelnik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Kasumović se ukratko osvrnuo i na druge tačke koje su bile na dnevnom redu 37. sjednice Gradskog vijeća. Tom prilikom pozvao je radnike Zenicatransa, kao i njihove porodice da posjete sjedište stranaka SDA, A-SDA i SBB BiH u Zenici i traže rješenja za svoje probleme, navodeći da nema ovlasti samostalno odlučiti o takvim pitanjima.

Kao što ste vidjeli neki gradski vijećnici nisu se udostojili da samo budu prisutni u Velikoj sali, dok se razmatrala aktuelna problematika u JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica“, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Pored potpisivanja zaključaka za odobravanje sredstava za rješavanje grijanja u gradu Zenica i otplatu kredita za realizaciju projekta GGM, odobrena su sredstva i za izgradnju plinovoda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Projekat gasifikacije Zenice ima za cilj da se ponudi alternativa naseljima koja se u skorijoj budućnosti ne mogu priključiti na mrežu daljinskog grijanja i omogući priključenje na mrežu prirodnog gasa, kao ekološki prihvatljivog izvora toplote.

Na kraju gradonačelnik Kasumović je uz osmijeh poručio ekspertima koji se o zaključcima Gradske uprave Zenica očituju na konferencijama za medije da “ovih dana cvijeće na mostovima predivno izgleda“.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 62
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Grad Zenica od zakupa poslovnih prostora godišnje prihoduje 1,1 milion KM

Portal 072info

Izetbegović: U Zenici nas već drugi put uzima Kasumović

Portal 072info

Zeničani očitali moralnu lekciju Bugojacima i Donjovakufljanima

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME