Portal 072info

KASUMOVIĆ: Pozivam Pivića da, zajedno sa Izvršnim odborom SDA Zenica, podnese ostavku!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon neviđenog izbornog debakla Nezira Pivića, kojeg je na proteklim Lokalnim izborim „pomeo“ Fuad Kasumović, osvojivši oko 33.000 glasova, konačno se, nakon 17 dana, nesuđeni SDA gradonačelnik oglasio na društvenoj mreži Facebook. U svom stilu, obrušio se na novog-starog gradonačelnika Zenice, zanemarujući da se, zapravo, tako obraća masi koju čini najmanje 33.000 ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

S obzirom da je njegovo obraćanje nakon nezapamćenog poraza zeničke SDA naišlo na ogromne kritike građana, posebno na društvenim mrežama, kontaktirali smo Kasumovića i zatražili komentar na Pivićevo oglašavanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

-Kandidatu dijela zeničke SDA za gradonačelnika Zenice prema očekivanjima, teže od predizborne pala je postizborna šutnja. Prijatelji mi rekoše, sinoć se oglasio. Nakon 17 dana! Toliko mu je trebalo da skupi hrabrosti. A da je pogledao istini u oči i nije. Umjesto da prihvati volju sugrađana i kao osoba koja obavlja nekoliko odgovornih javnih funkcija čestita im što su rekordnim brojem od blizu 33.000 glasova izabrali gradonačelnika koji se bori za bolje sutra svih građana, primorani kandidat za gradonačelnika nastavlja sa predizbornom retorikom – kazao je Kasumović.

Osim toga, Kasumović, koji je osvojio najveći procent glasova u BiH i najviše glasova u FBiH, prokomentirao je i Pivićeve izjave da je zloupotrijebio javni budžet, javne resurse, medije…, iako javnost još nije zaboravila upravo Pivićevo gostovanje na FACE TV koje je plaćeno najmanje 6.000 KM, a nije trajalo ni deset minuta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Očito da poruku naroda nije shvatio. Kako bi je i shvatio, kada kao i njegovi mentori, naroda se sjeti – od izbora do izbora! Stotine hiljada maraka, naravno ne svojih, koje je u kampanji utrošio za medijske izljeve mržnje prema Fuadu Kasumoviću, nisu bile dovoljne da se istovremeno sakrije nerad, priguše afere, zataška nepotizam i kupi ugled. S toga je dotični u premijernom gubitničkom postu ispalio neviđenu glupost: „U kampanji protiv SDA zloupotrijebljeni su javni resursi, javni budžeti i javni mediji“! Ova rečenica, dokaz je bolesti ovog i njemu sličnih karijerista i dfinitivna potvrda sam u pravu kada kažem da treba sasjeći korijenje SDA u Zenici.

Građanine N.P., budžeti postoje da se njima finansiraju javni radovi, prave putevi, vodovodi, kanalizacije, pješačke staze, dječija igrališta, društveni domovi, sa ulica u azile sklanjanju napuštene životinje, organizuju manifestacije od interesa za građane, podržavaju sportski klubovi i druga udruženja. Budžet Grada Zenica trošen je za stvaranje boljih uslova za život svih ljudi u Zenici, a ne samo pojedinaca kako je bilo kada su tvoji mentori vladali ovim zapuštenim gradom. Na sreću oko 120.000 građana Zenice i onih koji će ovdje ubuduće živjeti, ti nećeš imati priliku da krčmiš novac ovih građana – kazao je Kasumović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na kraju razgovora, Kasumović je pozvao Pivića da podnese ostavku.

-Stoga, kako sam te dozvao i primorao da mi budeš protukandidat na izborima, gdje ste ti i tvoja po grad pogubna politika od Zeničana dobili zaslužen politički šamar, sada te pozivam da podneseš ostavku na mjesto predsjednika SDA Zenica i sve druge finkcije, kao i cjelokupan Izvršni odbor GO SDA Zenica. Možda se to neće svidjeti biračima koji su ti dali glas, a kojih je navodno oko 11.000, što je upitno obzirom na audio snimke o kupovini glasova. Međutim, svakako je u interesu onima koji su glasali za evropsku Zenicu i onima kojih je preko 70.000 koji nisu imali pravo glasa ili zbog nedostatka vjere u državu i sistem nisu izašli na izbore – zaključio je Kasumović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 1.1K
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zenica uskoro dobiva solarne klupe, pametna autobuska stajališta i urbane vrtove

Portal 072info

MASOVNA PODRŠKA KASUMOVIĆU: Izaći će nas 33.000 koji smo te podržali na proteste

072INFO PORTAL

FUP podnio prijavu protiv Kasumovića, on poručio: Neuspješan pokušaj SDA MUP-a da uzvrati udarac

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME