Portal 072info

Kasumović pozvao vijećnike parlamentarne većine da usvoje budžet Zenice (VIDEO)

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poručio je da je, nakon što na sjednici Gradskog vijeća Zenice jučer nije usvojena Odluka o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca niti je na dnevni red te hitne sjednice uvršten njegov prijedlog da se usvoji Prijedlog budžeta za 2020. godinu, za JKP Zenicatrans-prevoz putnika stečaj neizbježna sudbina.

-Tom preduzeću više nema spasa – ustvrdio je Kasumović na pres-konferenciji, pozvavši radnike da deblokiraju Autobusku stanicu Zenica te najavivši da će tražiti naknadu štete koju su prouzročili blokadom stanice.

Neusvajanjem Odluke o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca ili odbijanjem da se u dnevni red uvrsti Prijedlog budžeta za 2020. godinu, posljedice će, kako je naveo, trpiti građani i ustanove koje se finansiraju iz gradskog budžeta.

Kasumović i vijećnici SDP-a, kao i nezavisni vijećnici Ekrem Tuka i Vahid Spahić, kao krivce za novonastalu situaciju ponovo su naveli vijećnike iz SDA i A-SDA, koji s SBB-om čiji vijećnici nisu prisustvovali jučerašnjoj sjednici, u GV-u Zenice čine parlamentarnu većinu.  

-Blokirati i deblokirati grad može samo ta parlamentarna većina – kazao je Kasumović, koji je pozvao vijećnike da što prije usvoje Odluku o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca ili budžet Grada za 2020. godinu te da time “deblokiraju grad“. 

Poručio je da nema namjeru tražiti zasjedanje Gradskog vijeća, ali ako vijećnici budu zakazali sjednicu i tražili spomenuta finansijska dokumenta, da će im dostaviti.  

Gepostet von Fuad Kasumović am Freitag, 24. Januar 2020

FENA

Podijelite članak
  • 127
    Shares

Počitajte još

Kasumović pozvao gradske vijećnike na dogovor

072info

Kasumović pozvao vijećnike na sastanak i da se spriječe nesagledive posljedice

Redakcija

Zbog nedolaska vijećnika parlamentarne većine na hitnu sjednicu vijeća, Zenica ostaje u finansijskoj blokadi

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box