Kasumović predlaže reviziju: Da imalo ima države, davno bi neko morao ležati radi Čelika

Podijelite vijest

Crni oblaci ponovo su iznad Bilinog polja. Mnogi ljubitelji Čelika reći će da nisu odlazili ni posljednjih 15 godina. Dolaskom turskog investitora Aydina Olguna postojala je nada da Čelik izlazi iz krize i prvi evropsku ekipu.

Ali nakon dvije godine sada već bivši predsjednik kluba optužuje za izdaju uposlenike kluba, advokate, ljude iz saveza i igrače.

Olgun optužuje i Grad Zenicu da nije ispoštovao njihov dogovor.

ČITAJ JOŠ:  Ubjedljivo prvi na anketi: Čak 46% građana glasati će za Fuada Kasumovića

Iz Gradske uprave, kažu da otplaćuju reprogram duga Čelika svakog mjeseca približno 23.000 KM Poreznoj upravi, ali ako zenički premijerligaš ne bude mogao nastaviti poslovati upozoravaju da će prekinuti plaćanje duga.

Gradonačelnik Fuad Kasumović bio je predsjednik kluba u prošlosti i u uzjavi za N1 tvrdi da za njegovo vrijeme kluba nije imao dugovao ali i priznaje da se dugovi koji tada dočekali nisu otplatili. Grad predlaže:

“Predlažemo da platimo revizorsku kuću da uđe u Čelik i da snime stanje i da se onda obrate Gradskoj upravi za pomoć. Ako je realno, grad će pomoći. Da imalo ima države, davno bi neko morao ležati radi Čelika. Ja u tunel u kojem ne vidim svjetlo na kraju – ne ulazim”, kazao je Kasumović za N1.

ČITAJ JOŠ:  U toku završni radovi na postavljanju autobuskih stajališta 


Podijelite vijest